美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

suyett 發表於 16-2-27 00:20
等唔切thankful week ,啱啱去左cwb sogo vip day補貨,買滿$3200,送左。。。
我一陣都去買, 你買咗咩?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+KAY+2+於+16-02-27+發表我一

原帖由 suyett 於 16-02-27 發表
粉pok clarifying serum refiner cleansing cream 用晒/差唔多用晒,等唔到thankful week ,其他到時先補! ...
我買咗bl, 3step mask, clarify emulsion, 唇膏同eye shadow 呀~ 估唔到送嗰set gift包裝咁靚 ♡

侯爵府

引用:Quote:原帖由+KAY+2+於+16-02-27+發表我一

原帖由 suyett 於 16-02-27 發表
粉pok clarifying serum refiner cleansing cream 用晒/差唔多用晒,等唔到thankful week ,其他到時先補! ...
我响日本無買cdp, 新版未出。

我去pp hn無保鮮花送,不過就有泡芙食,今日去hn買嘢夾單滿5000即減250$,我夾埋valmont一齊買,大出血

侯爵府

suyett 發表於 16-2-27 21:54
Hn都有sogo $3200 送嗰set gift?今次cpb送嗰套真係幾靚!
HN 都係呢幾日VIP呀, 所以套GIFT 一樣的, 但無花送, 送PUFF囉.
3 STEP 我一個月先敷一次, 因為太多唔同MASK喇, 佢又咁貴, 我洗面後直接用,
敷完唔再搽CREAM架喇~

VALMONT 買咗磨沙同洗面, 下個月有新保濕LINE, 好似幾好咁, 但無HYDRA3咁貴,
可能會買支BOOSTER嚟試下

侯爵府

引用:Quote:KAY+2+發表於+16-2-27+22:14+HN+都係

原帖由 suyett 於 16-02-28 發表
其實係咪淨係會收到當初join member 間counter 既vip promotion 架?我都係睇jm share 先知sogo 有

3step ...
我唔係收cdp dm架,係個熟ba whatsapp我知。

3step mask無過水,佢係serum+gel mask, 敷完serum都吸收晒,唔使過水。不過平我敷其他mask都好少過水,覺得過完水,乜都無晒咁。

Valmont新line係取代舊版nature moisture, 係比較light 啲,磨沙得一隻架咋

侯爵府

923Rabby 發表於 16-2-28 14:40
Kay, 請教美容達人,我皮膚偏乾,有邊隻牌子嘅產品最保濕?
我都搵緊, 不過保濕都好多產品, 你搵緊化妝水, SERUM, CREAM定MASK?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+KAY+2+於+16-02-28+發表我都

原帖由 923Rabby 於 16-02-28 發表
Serum 同cream有無好介紹呀?
Serum我覺得Rodial dragon blood好用,不貴,可等英國on sales時入,正價1200$左右,但可減到七百幾。

Cream我喜歡緊緻多啲,單保濕cream好少買

侯爵府

引用:Quote:原帖由+KAY+2+於+16-02-28+發表我唔

原帖由 suyett 於 16-02-28 發表
等我又試下3 step mask 先!另外,你有冇保濕mask 推介呀?
保濕cream mask我鐘意rodial同glamglow,反而valmont a mask我覺得唔保濕。paper mask我鐘意用puresa,平同效果幾好

侯爵府

引用:Quote:原帖由+KAY+2+於+16-02-28+發表Serum

原帖由 923Rabby 於 16-02-28 發表
英國品牌?可以係邊度買到?
Joyce beauty

侯爵府

suyett 發表於 16-2-29 08:56
Glamglow 我試過deep clean mask ,結果係敏感!

Rodial係邊隻呀?
GLAMGLDW 藍罐保濕好好喎,我買時有罐15ML白罐送,諗住夏天先試,網上講到乾淨但都偏乾咁。
RODIAL我鐘意用DRAGON BLOOD。

我個品牌我都係特價先買,正價就唔會買嚟用囉。

侯爵府

Jessieyin 發表於 16-2-29 09:27
白罐?用一次就敏感?我有15ml,試唔試好
等我試完,你先試。我會小試鼻,額頭,下巴先,面頰都唔好試住

侯爵府

引用:Quote:原帖由+KAY+2+於+16-02-29+發表GLAMG

原帖由 suyett 於 16-02-29 發表
你通常去邊度買rodial呀?Joyce beauty 會有特價?
通常online買,邊度平就買

首頁

尾頁

跳至