想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 hunghung12 的帖子

講起佢,我有個經歷,我想大家俾下意見。。我唔敢話佢係只係搵錢。。
事源我剛剛33歲,做下體檢,佢叫我做晒所有檢查我照做,我完全冇事。。最後發現老公精子形態少過1。。。甘佢係甘叫我做試管。。我就問佢,能否試下自然,老公可否用半年時間改變飲食,生活習慣等改善。。佢話現今有研究能証明有用,話就趁後生快做iui試2,3次好了,我自然係基本上冇可能。。嚇死我

我去左台灣送子鳥度做,醫生第1句問,做乜唔試自然?話其實可以飲食,生活習慣改變精子形態。。我老公覺得,都去左台灣,就做啦。。。最後,醫生話我amh 6.02,fsh6。。其實,兩3年後都唔會有乜問題,話可以自然。。。唉。唔識講。。

男爵府

回覆 hellobaby12345 的帖子

我唔會再睇囉

男爵府

係,人夾人啦。。。但我覺得佢連俾我自然試既機會都唔駛就。。。快快手ivf好奇怪囉。。。我身體完全冇事。。根本唔駛立刻做

男爵府

回覆 bb0428 的帖子

我都留左一批d5囊胚係台灣。。。唔需要再研究食乜改善了。。。但台灣個醫生活建議佢減肥,食多些貝殼海鮮,維他命,多休息之類

男爵府

我睇埋我第2段台灣個度。。。我唔係覺得佢叫我即刻做一定錯,但係個問題,我係試都未試過。。。。。

男爵府

回覆 kittaitai 的帖子

我有同佢講我想移左民先生。。。佢都反對。。
我最後決定去台灣雪定囊胚先了。。我去到先知我amh6.02應該不至於急到甘痳?

男爵府

我一開始已經講左,未必想即刻要。。但佢講到好似我會冇得生甘。。。。

男爵府

話我老公形態得1囉。。。佢話冇乜証明改善飲食,生活習慣會有改善。。所有野驗過都冇野。。。大家都冇野。。佢話係真快做,最多驗多次精算。。但佢話唔好有期望
仲有,我要求左幾次驗amh,佢都唔肯,佢話冇需要喎。。。我個時好信佢,但只係香港雪囊胚太貴啦。。。如果知自己有6.02真係未必即刻去台灣,會抖半年。。我地調理好身體先去

男爵府

成件事我都覺得好怪呀。。我當初係親子度睇佢評價好好,我就約左佢囉。。都等左成6個月定9個月先有得睇。。我好信佢架,,當初。。子宮,排卵正常,輸卵管,照泡,要驗既野都驗晒。。。就係冇amh驗。。但是話卵泡正常,我就信佢啦。。連幾多粒我都唔知

我係完全正常。。我第一次見佢都講明,可能移民,想遲2年先生,可否雪定先。之後,我就俾左精佢化驗所,佢叫我搵個cycle再搵佢,幫我計排卵期等等啦。。因為我地之前跟本冇試過,都唔太想生住。。

好奇怪,我打去診所搵返佢,個故娘第一句就話,藍醫生寫低你要ivf喎。。。我話會唔會攪錯??藍醫生話跟我計排卵期之喎。。之後去到見佢,就係上面故事囉。。。我就10足信佢,佢話即刻做,我咪9月去送子鳥囉。。就甘啦。。。

男爵府

有人可以改善,有人唔得。。。之後我不停上網睇,係有人成功

因為我先生長期肥同埋唔夠訓。。同飲食係痳痳。。

我覺得個問題唔係是否真能改善形態,係我乜事都冇,就算真係做ivf,也不用即刻做吧。。

男爵府

做ivf我係接受到。。。我意思,如果佢幫我驗埋amh,唔好甘chur我會諗清楚下一步,調好身體過台灣。。。
我個人覺得台灣係好過香港。。價錢,氣氛,環境。。

男爵府

不用把打浸我,我已經係台灣做左架啦。。
台灣有樣好,幫我驗到原來我有免疫系統有個數字太高。。呢個我去台灣先知,佢話睇日返入放囊胚時,打幾枝針就得。。就係甘。。

男爵府

謝謝你分享先,位時我係絕對信佢,所以去左台灣做囉。。。。

但唔會再睇,我去左台灣做,唔搵佢做,會好怪。。

唉。。而家等m到。。可能做完ivf亂左了。。

男爵府

謝謝你先,雪定2,3年後用。。同一時間可以再試自然。。。但我心態就冇壓力了。。。台灣個邊話唔駛再做。

首頁

尾頁

跳至