親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

最終行程, 大家可以參考下:

Day 1 : (Saturday)
~13:00到機場 ==> Legoland Malaysia Resort (已包車)
Legoland Theme Park
水上樂園

Day 2:
Legoland 水上樂園

Day 3:
~10:00 Legoland Resort ==> Hardrock Sentosa (已包車)
- Segway (預先購票)
- 4D Adventure (預先購票)
- Wing of Time (預先購票)

Day 4:
- iFlyers (預先購票)
- A.C.W 水上幾園- 已book 魔鬼魚&海豚 (預先購票)
- Sentosa Luge & Skyride 斜坡滑車

Day 5:
- 環球影城 (預先購票)

Day 6: (Thursday)
S.E.A. Aquarium (預先購票)
黃昏機返香港

大宅

回覆 brima 的帖子

Thank You...

我未玩過ifly所以唔知時間...我改下先...

大宅

回覆 882889 的帖子

我有想過第五日玩環球影城...係擔心最後果日出bird park唔知會唔會心掛掛...

BTW 我6點幾機...似乎又係太趕...

大宅

修改行程:

Day 1 :
~13:00到機場 ==> Legoland Malaysia Resort (已包車)
Legoland 水上樂園

Day 2:

Day 3:
~10:00 Legoland Resort ==> Hardrock Sentosa (已包車)
- Segway
- Sentosa Luge & Skyride 斜坡滑車
- iFlyers

Day 4:
S.E.A. 水族館
A.C.W 水上幾園- 已book 魔鬼魚&海豚

Day 5:
- 環球影城

Day 6:
bird park
黃昏機返香港

仲心思思想去Garden by the Bay...不過未諗到點sip入行程到

大宅

回覆 mytigger 的帖子

Thank you

大宅

回覆 jenniecatcat 的帖子

因為係訂左legoland hotel 的2-day combo..如果真係唔夠時間...可以day 2 再玩...

其實我都有D擔心..唔知legoland 夠唔夠玩一日架...我地係第一次去咋..

大宅

回覆 Fannyalex 的帖子

聯絡方法已PM...可以用whatsapp..

我book 單程SGP$90, 即來回SPG$180..我見其他人好似平D...可能你要再問下..

呢個係朋友介紹我而我亦無認真格過價..

大宅

回覆 victorkool 的帖子

依家我都係咁諗...可惜我已經全部book哂喇...

大宅

回覆 wcpcelia 的帖子

我book Hard Rock時已包SEA, ACW 同Universal Studio每到2張大人門票..由於只係補一張小童飛..我連同海豚(dolphin adventure) 一次過喺官網訂算了...

反而Garden by the Bay我想訂Klook..

電話卡會到新加坡先買.

大宅

回覆 joycewsm 的帖子

我喺呢度揀RAY BAY, 然後入資料book架...

http://www.rwsentosa.com/language/en-US/Homepage/Attractions/AdventureCoveWaterpark

佢唔會過數, 其實都係等於去到先比錢.. 咁arm我玩果日其實都無咩人book..所以我見即埸都有另一班人即買飛即入..

大宅

回覆 yan315 的帖子

由於大部份的門票都已經pre-paid左..所以我唱現錢唔多..

馬幣~300; (only用來食野)
波紙~700; (比左$180租車錢之後, 主要用來食野, 有卡簽的地方我地會簽卡, 所以最後用唔哂)

大宅

回覆 joycewsm 的帖子

好開心的..D 魔鬼魚會好似狗仔咁滑過你腳邊., 一定要玩呢個呀..

大宅

回覆 devilray666 的帖子

我係夜晚玩的..~8:30去玩, 佢收9:30,唔駛排隊 我玩完3次之後都仲要加多兩次, 我仔好鍾意呀..

首頁

尾頁

跳至