影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

mcyw888 發表於 20-12-10 14:15
我都係鍾意驅魔麵館呢個名,除非改驚世的蘇文啦

蘇文好勁呀,點由64kg減到54kg架

回下個名先,韓文「소문」傳聞同蘇文一樣寫法架,就係國內翻左傳聞,有博主解釋過驚世소문係講男主的意思

大宅

andyan324 發表於 21-1-17 10:30
韓劇《驅魔麵館》才剛創下破10%收視率的佳績,但昨(16)日播出的第13集結尾卻讓觀眾相當氣憤,而韓媒也立 ...

驚奇的傳聞呂芝娜編劇意見不合突然下車,新編劇「金新春」編劇(電影《純情漫畫》)中間投入執筆。

1-12集為呂芝娜編劇(朝我的心臟開槍,不能結婚的男人)執筆,昨天播出的第13集為血檢2導演執筆的,今天播出的第14集開始就是新編劇執筆。

第一季已經在11日殺青

第二季預計9月拍攝2022年播出

韓劇邊拍邊播,這次也不是第一次播出途中編劇出現交替問題,比如河智苑李陣郁的《愛我的時間》,宋承憲的《伊甸園之東》,《不屈的車女士》都有過編劇交替問題

大宅

andyan324 發表於 21-1-17 10:30
唔係掛 又衰個尾

剛睇左13 集好緊張喎,唔覺衰收尾,希望頂住,反而套戲中段有d拖,驅魔戲份又少

大宅

Catkooroo 發表於 21-1-27 01:45
最尾幾集有點拖,申明輝唔夠邪惡feel,池清臣惡鬼演技更勝一籌。

同感,上左市長身唔好睇,打架淨企,冇辦法,可能年紀大,套戲開頭因題材新鮮幾吸引,去到中段只有惡鬼不繼升級,而驅魔人冇升過呢,睇到好鬼忟,上面幾個融唔知做過乜不過唔算爛尾,結局有d tbb BBq大結局feel,望第二季多返驅魔劇情,今季真係太少了

首頁

尾頁

跳至