婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

願聞其詳,樓主,請你詳細講述。。。。。。

facialchung    發表於 15-9-15 15:30
pomanlife    發表於 15-9-15 14:33

伯爵府

留毛睇亞妯娌(老公弟婦~二家嫂)何解香港出生長大既港女,如何不能在6299家中坐月,亦不回娘家坐月…………

另外晚些再回應樓主之故事發文。。。

伯爵府

其實樓主6299好知道事件一定係男家(6299、叔仔也好)有問題, 但為左肚中既寶貝孫當然要豁出去試下拼大霧---諗住你都拍拖六年啦, 咁大個人可能會知書識墨,會聽老公仔和6299說話, 為求嫁入男家成為男家人,而作出大愛犧犧犧牲架嘛!!!!

點知原來6299和老公仔遠遠低估左樓主你係一個能幹智慧獨立女性, 亦底估左一個女人對結婚期望既夢想力量和原則,搞到一獲粥。。。。。

唔單止你叔仔妯娌(佢2個簡直不知所謂添。。。。), 你6299都好有問題, 所以話人係自私既, 當有咩事發生, 就一定會犧牲“乖和好“的一個。。。。

另外樓主後來結婚,6299有無作出什麼補償????

伯爵府

jennylady 發表於 15-9-14 01:22
比我就同老爺奶奶講,一定要依期結婚,否則分手。而且你唔會為保住人地個肚而唔結婚,如果6299想保住個肚, ...
呢位姐妹講得啱, 點解唔係6299去改奱自已既思想,解決娶新抱問題, 而係硬迫樓主一個就3個呢?

其實連大肚結婚擺酒都有, 仲邊有話一年內有二次喜慶唔好架, 費話!!

說話我曾經試過俾男家用呢個籍口推我婚事(當然不是咁簡單一句),

但我巳經無條件咁讓左一步啦, 唔會再無條件,所以及最後堅持一定要個年結婚。

伯爵府

回覆 maggieyhy 的帖子

精彩呀!留毛追睇為何收留二家嫂呢個賤精坐女婆。

伯爵府

回覆 mrschocolate 的帖子

好勁呀!其實樓主太仁慈了!

首頁

尾頁

跳至