想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:runningmum 的帖子

我頭一胎都係第一個cycle攪掂。呢次就你好吖,你應該係8月馬B?趕得切入學。我由等生大B到宜家等細B,都唔知仲要等幾耐!

大宅

引用:Quote:babysuccess+發表於+13-12-10+23:29+

原帖由 kwokbobo 於 13-12-11 發表
點解要避??咁醫生又話ok?
我兩個醫生都話OK.但 lab 個姑娘話有D醫生會叫停一個 cycle 先,叫我自已決定。頭先打俾婦科姑娘,佢話真實係擔心顯影劑。佢話呢個lab係佢哋介紹同合作開,佢哋知道D顯影係安全嘅。如果病人去其他佢哋唔識嘅lab, 唔知佢哋用咩野顯影劑,佢哋都會以安全起見。叫病人停一個cycle. 我就嚟比停唔停一個 cycle煩死。

大宅

回覆:honey_bun 的帖子

係仁安照,我都估你冇問題嘅,不過照咗安心D囉!同埋姑娘話照完,果幾個月會容易bingo 希望係喇!你照完個cycle會避定繼續試?

大宅

回覆 runningmum 的帖子

Thank you!

大宅

引用:Quote:原帖由+heeheetso+於+13-12-11+發表

原帖由 小貓1124 於 13-12-11 發表
我睇中醫話依家好多人想要第二胎都難咗,我check紅d有排,不過就係未中

...
唔講唔覺,原來都有好多 JM 等緊第2胎,一於齊齊加油,中中中!

大宅

回覆 babysuccess 的帖子

Christinedin 做!! 我照完第二日開工,即中........ 發表於 27 分鐘前

Christinedin, your Dr said it is ok and safe??

大宅

引用:我都係等緊第二胎...好灰...剛剛m+coming..

原帖由 heeheetso 於 13-12-11 發表
我都係等緊第二胎...好灰...剛剛m coming...己2 個 cycle 了...仔仔快20週...我有d擔心我係冇排到卵...用紅 ...
兩個cycle唔得,唔好灰心!你仔仔20週?係咪20個月?

首頁

尾頁

跳至