美容扮靚

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

經搜集資料及介紹下,join左某知名女牙醫的隱適美療程。昨天已看電腦圖,再過幾個星期就可以上㧜啦,期待期待。
因為以前㧜過傳統果隻,不會太擔心痛不痛的問題,但我的case要磨牙,要磨走0.3mmx4,嗚嗚嗚嗚 :' (

大家又要唔要磨牙?磨了後又有冇出現問題lei?
請分享!

*會keep住更新狀況

大宅

回覆 呀咩956 的帖子

原價$38,000,經介紹有10% off,而且包療程內無限次洗牙呀(hehe, 呢點我勁like)。其實我都格過價,比較我睇開gei牙醫$46,000(未包X-Ray 等雜項收費)平少少啦。
不過聽講四月adjust左個discount,要知詳情可pm你資料,你可以打電話去問下。

So far 覺得服務ok,d牙醫及姑娘態度唔錯,不過lei,最重要係成效,由於我未開始上㧜,呢點暫不能評論,只見forum有不錯評價加上價錢都ok,我又心急想快d㧜,consult 完就立刻落訂Lu 。

大宅

回覆 sodababy 的帖子

我10年前cool的,㧜完效果我滿意gei,由於當時疏於帶retainer ,d牙開始哨番,怪自己少不更事,白白犧牲左4隻健康gei牙。;(

大宅

有無人可以分享被磨牙經驗吖?
想瞭解多d ~

大宅

回覆 vivi_C 的帖子

下,歪面?咁嚴重??以前牙醫話我知cool牙對面形有幫助。但歪面我覺得應該揾整形科醫生好d。

大宅

回覆 vivi_C 的帖子

係咪因為牙齒造成ga?不如你直接打個電話或make個appointment consult下個牙醫啦,反正唔駛$。
你想的話,再pm 你資料。

purple_onion  pls pm me the details.  發表於 14-4-7 22:22

大宅

回覆 快樂鳥 的帖子

要睇下你個case係點架,大部分都要剝牙,即使唔剝牙都要磨牙架

大宅

嘩,由consultation 到上㧜等左足足3個多月,今早開始帶no.1㧜lu,暫時未有唔習慣,陣間食吓野再觀察觀察先。

牙醫話過2個星期就幫我上attachments,到時個㧜會緊d gei。

大宅

回覆 yamilau 的帖子

可以分期 if you have a DBS or Compass Visa credit card

大宅

回覆 kkkkkl 的帖子

唔駛一次比晒ga, 不過我唔係做credit card分期, 係每次比。頭兩次合共比左$10k到, 再之後每次覆診再比$。

大宅

回覆 rainniela 的帖子

Hehe...已pm你。其實我見診所內都好多年輕媽媽或成熟職業女性去㧜,始終㧜牙費用都唔少,而大家都想再好睇d。擔心年齡影響效果係必然,不過每個人gei情況唔同,效果都會因人而異,你可以condult左睇下係咪合適,瞭解吓可唔可以達到你要gei預期效果先再決定啦。

大宅

回覆 -joanne 的帖子

已pm!

大宅

等我update下先。已上㧜100小時,so far so good la,只是第一天有少許不適應。我戴㧜吃完湯米線作為午飯後(第一餐),牙齒有輕微酸軟感覺,以及痕㾗癢癢之外,都無咩唔Ok。放工回家後,吃飯沒問題,但就要除㧜先可以吃到炒芥蘭。哈哈,我努力試緊戴住㧜吃不同的食物,分享如下:

戴㧜吃沒問題的食物 - 公仔麺,肉碎飯,芝士焗薯,焦糖蛋,炒蕃薯葉,macarons,甜凍餅,腿蛋治,熱香餅,西瓜,蘑菇薯仔酥,通粉,豬柳漢堡飽,紫菜,上湯扇貝,魚,etc.

戴㧜吃有困難的食物 - 哈蜜瓜,雞件,豬扒,凍餅上的杏仁,薯片,etc.

Hehe......我會盡快克服,吃吃吃!

不過呢,我都改變了少許習慣:
1)勤力擦擦擦牙和牙㧜
2)把食物煮軟一些和慢慢吃

大宅

回覆 reginadiu 的帖子

已pm : )

大宅

呼籲呼籲~
如果大家有join到,就share下啦!

大宅

回覆 msKathie 的帖子

PM 左啦

大宅

回覆 shan6233 的帖子

以我所知,㧜牙可以改善爆牙情況,而價錢 (我幫襯果到) 係取決於要否剝牙和所揀選之療程 (傳統vs Invisalign)。
$38,000係Invisalign 不用剝牙;剝牙的話好似$45,000。而傳統gei價錢我不太記得la。

大宅

回覆 〝karyo〞 的帖子

>.< 係lor 如果以前知道要keep住帶retainer就好,當時效果真係好好架 ,浪費左4隻健康gei 牙
嗚嗚嗚嗚 : '(

大宅

回覆 MSKAKACHAN 的帖子

我冇倦gei 感覺,係第一天帶cool食野唔太習慣,會除cool,依家就keep帶住黎食。Hehe,不過個cool 已有d變黃Lu,依家等緊下個星期放完假去上no. 2㧜,一諗到磨牙同上attachments 就有d擔心la 。

大宅

回覆 allenho3 的帖子

牙醫有話會講野唔清楚,但唔知係咪我覺得冇咩野,我講野同未上㧜一樣 ar。

首頁
12345...14

尾頁

跳至