美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

流感橫行,記得keep住飲薑茶或薑蜜呀!

大宅

新年快樂,祝各位朋友羊年身體健康。

大宅

今日向各位報告一下近況啦!

自從飲咗薑蜜/茶,又在剛過去嘅秋冬盡量每晚用熱水浸腳,touch wood 身體體質強咗,整個秋冬季未有到診所交 "保護費"。雖然而加已經係春天,但我都吾敢鬆懈,每晚keep住浸腳。

希望踏入2015年開始,各位jm身體健健康康,食得瞓得又fit又靚咗。

大宅

最近新發現,吾知對JM有冇幫助。。。

http://www.baby-kingdom.com/foru ... amp;fromuid=1467377

大宅

回覆 hoyee904 的帖子

冇特別用開方邊隻牌子, 主要買個D可以食得落肚嘅"有機冷壓初榨椰子油"用囉!

其實大部份嘅椰子油嘅產地都係泰國/菲律賓/印尼, 所以我覺得咩牌子問題不大.

最緊要係你喜歡味道清淡或較濃...

大宅

回覆 Bearbearbear123 的帖子

要睇個人體質而定, 最初你可以隔日飲, 如發覺隔日飲都有燥熱情況, 就再調整一下囉!

大宅

回覆 dongnut 的帖子

用薑汁加片糖, 即是長者時常分享嘅熱薑湯/茶...其實都係同一樣嘢.

大宅

回覆 Bearbearbear123 的帖子

你飲用嘅份量對於你太燥熱喇, 少D薑粉或沖淡D試下!

大宅

回覆 bestwish 的帖子

我只食過炒好嘅黑豆零食咋, 不過, 食完感覺好熱氣.
買現成炒好嘅豆應該都得, 不過吾知炒左幾耐, 可能冇咁新鮮.

大宅

jenniecatcat 發表於 15-5-27 23:48
斑有冇淡左?

係淡咗DD,不過效果係慢D囉!因上年年尾有幾次差點兒被傳染感冒,停飲薑蜜一段時間。
轉用另一種外用方法!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=15010379&pid=226363422&fromuid=1467377

首頁

尾頁

跳至