自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

自願既無問題,但迫人夾錢就唔合理啦

琥珀宮

畀面勳章

pugpugyan 發表於 22-10-17 18:45
BK呢度啲肓反鏡粉以為香港鏡粉無知,點知根本人哋內地,韓國泰國都係一樣玩緊飯圈文化,無知真係太可怕。
...

唔係人地做開就代表無問題既,而家有些內地明星都會叫粉絲唔駛應援,買代言產品係啱用先買,能力範圍內做善事就得,唔係仲要叫粉絲夾錢賣廣告既,真係咁紅又駛咩賣廣告呀?天團仲要賣廣告?

琥珀宮

畀面勳章

pugpugyan 發表於 22-10-17 20:48
你說的買代言產品,做善事,我哋全部都有做,做的善事不止捐錢,還會身體力行去做,例如最近會集合人去沙 ...

巨星都要賣廣告?多粉絲代表多流量,咁多代言就自然多人關注,官宣出新歌粉絲就自然埋位,仲要花錢賣廣告?我好難理解喎,你講既內娛頂流都唔駛花錢賣廣告,反而怕流量太高叫粉絲低調,有錢唔駛應援去做善事就得,怕日日上熱搜霸晒屏

琥珀宮

畀面勳章

pugpugyan 發表於 22-10-17 20:52
BTW, 陳奕迅鄭伊健開演唱會都有賣廣告,點解天團紅星係唔需要買廣告呢?粉絲願意俾錢又如何?又唔係要你俾 ...

鄭伊健就梗要賣廣告啦,咁耐都唔出一次,就算賣都係主辦單位出錢啦,而且天團喎,一出就應該萬眾關注啦,去個廁所都咁多人圍,仲要粉絲夾幾十萬賣廣告?

琥珀宮

畀面勳章

pugpugyan 發表於 22-10-18 09:46
粉絲夾錢賣廣告,換個角度睇,大家又可以去開心打卡影下相,點解連影下相開心下都要唔抵得人哋做,錢又唔 ...

我一開始都講,如果自願既應援係無問題既,但綑綁式要12人粉絲都要夾錢就唔公平囉,而且賣廣告係應該公司做,因為最賺錢既一方係佢地,唔應該要粉絲做,咁既風氣咪搞到間公司少少成本都唔想出,演唱會咪出事囉

BTW,大家應該唔係唔抵得既, 我只係唔明點解咁多代言咁多廣告,仲要粉絲駛錢去賣廣告啫,做偶像既都應該叫粉絲唔好浪費錢,有錢就做埋善事仲好,而且想好心情,應該去過好自己生活,做好自己工作,顧好自己學習,同家人好好過,要理智追星,呢d 係內娛某藝人同粉絲講既,個人好欣賞咁既藝人,偶像應該係咁先啱

琥珀宮

畀面勳章

cbeyond 發表於 22-10-17 18:17
係韓國絕大部份紅的團隊/歌手
應援係最大數目係做善事
例如, 偶像有劇集出/有歌出, 見過係捐出十幾噸米及 ...

內娛都係,偶像30歲生日就在三十個城市馬拉松做善事,成件事好浪漫又低調又幫到人,當然偶像本身都經常捐錢又身體力行啦,偶像係應該帶呢類正能量俾粉絲

琥珀宮

畀面勳章

cbeyond 發表於 22-10-18 16:36
JM唔好晒時間
新戶所寫個堆說話, 我說記得之前出過喎, 不過大名就唔同左
...

你唔提我都無為意,難怪無咩見過佢

琥珀宮

畀面勳章

nancy29 發表於 22-10-18 17:31
係啦,可能有人以為粉絲所有時間所有錢都去追星
追星都只係一種娛樂,投放嘅錢可能比買包包少,時間亦可能 ...

買包包最少用落自己身上,寵物係自己家人當然要照顧啦,同用錢追星係完全兩回事黎

首頁

尾頁

跳至