自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

露比EE 發表於 22-8-24 14:03
https://hk.yahoo.com/home/mirror%E7%B4%85%E9%A4%A8%E6%84%8F%E5%A4%96%EF%B8%B1%E9%98%BF-mo%E7%9B%AE%E ...

新聞成日講維生指數穩定,我以為佢已經穩定慢慢康復中做治療訓練,冇談諗過佢仍然危殆,其實佢現況係點?有冇人理解到新聞講咩意思?

珍珠宮

11B 發表於 22-8-24 14:21
點解你咁天真嘅!上一個新聞報道話佢同家人掌握溝通技巧,我已經同阿仔講呢個人癱咗喇!溝通技巧嘅意思即係眨 ...

有幾天真?癱咗唔等如唔可以做康復治療喎。不過算啦,我入嚟係因為我關心呢個dancer,唔係同你爭論!

珍珠宮

小晴天 發表於 22-8-24 15:21
之前話阿Mo完成呼吸造口手術,可能佢未係完全自主呼吸,所以列為危殆,但佢血壓脈搏體温等…數據正常,所 ...

唉…慘,如果連呼吸都不能自主,人生到底仲剩返啲咩?
好憎呢單嘢個舞台行政單位!

珍珠宮

回覆樓主:

好sad!我都希望佢快啲有好轉,希望至少佢對手可以郁到

珍珠宮

ChingYee123 發表於 22-8-24 23:33
小小超意外後有出聲表示負責醫療費用及協助傷者!其實,佢地最大問題係沒有一個正式的記者招待會交代事件, ...

住政府醫院駛幾錢醫療費呀?聽到佢咁講我仲更加把鬼火!

珍珠宮

ChingYee123 發表於 22-8-25 00:11
未必係政府既,第日可以轉私家醫院治療及需要長期物理治療,同時佢亦都有講會盡量協助傷者,呢個 "協助傷者 ...

你都識講第日可以轉私家啦,咁第日先算囉!何況而家危殆咁重傷唔係公立,邊有醫院搞得掂咁嘅case?

珍珠宮

patekp 發表於 22-8-25 15:46
話!你咁講當年賭王中風昏迷唔入公家,要入私院,何解呀?

你唔係下話?重大意外點同老人家療養呀?咁嘅常識都冇!

珍珠宮

patekp 發表於 22-8-25 23:35
家下要做既手術可以做都做曬啦!仲有啲咩手術要做呢?成個月喇!

李生!想慳錢唔係咁做架!

咁講真,雖然成件事唔關我事,但我都好希望mo得到好嘅賠償條款,如果進入療養階段,我都希望佢可以入私家住得舒服啲。但現階佢佢仲係ICU,仲係危殆,相信留在公立安全啲掛

首頁

尾頁

跳至