自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔信,如果有貨喺貨倉,駛俾人鬧全家都唔拿拿聲散貨?
書店暑期工間間都人工低(應該無$50,我留意咗幾年)如果得你一間d職員走晒,問吓自己衰咩

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

emt1314 發表於 22-9-4 17:38
如果已有書在倉, 快快請兼職, 2,3日就搞掂啦, 派書咋, 點齊上車送貨, 有几难呀?
我覺得根本未印起:donutwon ...

咪係,跟單執書駛鬼技術咩!係有貨嘅即請人即做,要一個月至有貨?
抵佢俾人鬧

王國長老

Angelice-BeBe 發表於 22-9-4 18:27
既然一大堆書喺倉,立即出錢請人做,請司機運輸,我相信一定有人做,暑假工可以處理嘅工作,根本唔會難度 ...

精工真正出咗咩事我就唔知
只知年年各大書店都會低價請暑假工執書,人工好低又搬擡,我諗無咩人肯做 (我仔去搬櫈都$60啦,包飯包飯鐘tim呀,駛鬼做搬書$4x咩)

王國長老

吉蒂0603 發表於 22-9-5 08:03

同意,老麥都47蚊一個鐘,使鬼喺書局又搬又抬。我仔早兩年 ...

我樓下$65
attach1/tmp/php4C3ZPk

王國長老

brother4 發表於 22-9-5 10:34
暑期工不是做勞動工作,D書太重搬運要大力仔,所以唔做正常!50元請60+冇人做… 還要番星期六日 ...

咁$70又難d
利申我仔今個暑假專業搬貨
曾經做過$70,點知唔足更,兩星期只有3xxx
之後轉工搬櫈,$60,但足更(要返嘅一星期7日,一日返24小時都得),包飯包飯鐘,佢不知幾開心
之前搵過多數倉務員約$50-55

首頁

尾頁

跳至