自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

bbq. 發表於 20-11-8 23:24
小女一年幾前在普通眼鏡店配了ok鏡,之後OK鏡遺失,再去該店配多一對,覺得鏡片明顯薄咗,而且女兒覺得無之 ...

我未試過遺失。
不過,如果你去第二度配ok鏡,肯定是要用全新價錢來配啦! 因為又要驗眼,他總不會冒風險跟你舊資料去配鏡。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

回覆樓主:

至於ok鏡價錢, 我猜,最經濟的是江校明了,六千多。

我小朋友配的那間, 一萬二.. 重配一隻要$2100
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)

珍珠宮

kelly_wong123 發表於 20-11-9 12:40
請問你嗰間係咪九龍?我朋友配開喺新界,太遠了,經常要驗眼唔方便,另一個朋友介紹雖然係九龍,但要二萬 ...

係。
江校明在太子。
我配果間在佐敦。

ok Iens 價錢範圍好大,要格價
同埋,要考慮職員有冇耐性和愛心,始終小朋友要放鏡片入眼睛,有好大心理關口

珍珠宮

chai 發表於 20-11-9 15:18
請問6k/12k是第一次配嘅價錢?還是再配嘅價錢?

第一次
我去12K 果間,包驗眼, 一對ok鏡, 教學和之後所有驗眼。(我估大家都差唔多)

一年要換一次鏡,或爛左/唔見左要重配,收費都是$2100/隻。

如果配了,帶了,發覺效果不理想, 可退回鏡,收回三千元。
但詳情係點? 我未試過

珍珠宮

chai 發表於 20-11-9 18:42
明白,即第二年開始4200,可以配一副。thx

係。
拿,老實講,我覺得貴架... 但myosmart 一年都加深100 度, 都要三千七啦。
所以,博一博ok lens , 希望有用。

wcpcelia    發表於 20-11-11 09:25

首頁

尾頁

跳至