自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

fanny_ko 發表於 23-7-24 15:32
如題~想比小朋友見識下!

你覺得乜嘢先係冷門活動?
你小朋友自己有無想玩乜嘢運動?
你自己無乜idea就做伸手黨?

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

py84ko 發表於 23-7-24 15:52
冷門其實唔大衆化就好難有班開,

保齡球?

冷門即係少呢樣運動嘅導師,變相學費相應會高!
如果我冇估錯,有啲父母嘅心態,就係希望冷門嘅運動,可以喺考學校嗰陣增加遴選條件。

翡翠宮

夕張蜜瓜 發表於 23-7-24 16:54
ice jockey

你係咪講緊ice hockey?
之前無線有個節目訪問過喺香港玩ice hockey嘅小朋友,佢家庭俾兩個小朋友玩,加上車出車入買gear出外比賽,所費不菲!
喺香港玩滑雪嘅算唔算冷門?
我朋友個仔喺香港代表隊,淨係每年有幾個月比佢哋去歐洲集訓,講緊普通家庭根本負擔唔起,甚至可以講香港代表隊全部都係有有錢嘅屋企人支持

翡翠宮

夕張蜜瓜 發表於 23-7-24 17:32
係打錯字

有時iPhone太聰明,明明打啱咁send出去果下都只會自己跳錯

翡翠宮

IHateSummer 發表於 23-7-24 18:37
滑板囉
奧運都有
政府都整多左玩滑板地方

之前回覆其實我就係想講呢樣嘢!
因為通常奧運東道國有權向國際奧委會提出新增賽事項目,滑板係上一屆開始嘅新增項目,嚟緊巴黎奧運都仲有,但係再可唔可以延續落去都係未知之數,正如空手道及baseball,喺日本喺東京奧運提出舉辦,只係因為佢自己有優勢,到下一個東道主又會選擇一啲有利自己嘅運動加入。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊