跳至

首頁

尾頁

大宅

hihi....我都報到先.....我依家9W5D了.....
係呢...我想問下大家....你地飲奶係飲全脂,低脂定脫脂奶呀....同埋你地有冇食乳酪啊.....

大宅

我其實自己都唔係好喜歡飲奶..可以話都幾憎飲的...
但自從有左第二胎後....老公要我日日都要飲.....起初要我日日飲全脂360北海道牛乳....跟住加左價就冇飲了....轉飲澳洲寶萊高"蓋"低脂....有時飲下脫脂.....老公要我日日飲...我每朝早都好乖咁飲....但一口氣飲晒...好想嘔, 但之後一定要食d dry 既野....先唔會想嘔......

有時偷偷地唔飲.....拎盒低糖豆漿送食燕麥....呵呵......
不過依家都會食下...乳酪.....比起雪糕....食左都唔會奈久呀嗎....

大宅

原帖由 mic.mic 於 10-7-6 15:20 發表
奶 .... 呢樣o野我真係好難接受囉

真係 all 到我人都軟埋o架 , 辛苦到真係都唔知點形容

真係有d人好難接受的....所以飲唔到唔好迫自己啊

大宅

呀....我見2011/01媽咪會佢地將會攪個gathering 呀....唔知我地有冇人攪呢.....

有時攪下d gathering 都幾好....大家都係2月份準媽媽...大家可以交換下心得呀嗎......

大宅

hihi....大家話咁快傾左去第7頁了....

好好好....等大家過左3-4個月....一齊出來GATHERING 啦.....

大宅

原帖由 hitomiykk 於 10-7-7 11:45 發表
我想問呢...其實大家幾多歲架?

我岩岩到左26歲~

我就26歲生第一胎
依家29歲了.....就生第二胎啊...

大宅

係呢....各位準媽媽....你地要唔要工作架...

我就要工作....不過就冇咩野做....LAI 排LUNCH 後..成日都想訓覺.....

星期六,日....LAI 排都唔願出街....係屋企同屋企人打下衛生麻雀咁囉....

大宅

原帖由 winniewong8286 於 10-7-7 11:59 發表

見到你地第二胎覺得你地好勁呀

個大女已經3歲了.....都想生多個陪下佢....
不過我覺得做得媽咪既..都好勁....大家要加油呀....

大宅

原帖由 mic.mic 於 10-7-7 12:10 發表
其實大家有冇 fb / msn o架 ~

呢到傾計可以分享o野 ~ fb 可以睇吓大家咩樣啦 ~

fb & msn :[email protected]

記得話我知 "你係乜水" ~~

HIHI...等我都ADD下你地先.....
fb & msn: [email protected] , My name is Yuki

大宅

食飽飽了.....返來了

大宅

原帖由 mic.mic 於 10-7-7 14:52 發表
我係會叫凍o野 , 不過一o黎就 "筆走" 晒o的冰 ,

仲要係食晒所有o野, 等到杯o野唔凍先敢飲o架 ~

因為熱o野又冇涼得咁快 , 真係唯有呢個方法囉 ...

不過我飲凍野都係盡量叫小冰小甜啊....如果唔飲凍真係好難頂

大宅

原帖由 winniewong8286 於 10-7-8 12:16 發表

我食咗早餐後 到lunch食唔落.....

可能你個早餐太個豐富了....
因禽日都聽你話....唔食lunch....等食tea....

大宅

原帖由 winniewong8286 於 10-7-8 12:46 發表

係呀...同埋我10點幾先食完,所以未有咁快落格,一陣又等tea,反正唔洗自己俾錢(每日boss請)

so good....

首頁

尾頁

跳至