夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

aidan08 發表於 17-6-23 13:55
你心態好正面樂觀,相信終有一日你囡囡會感覺到你重視佢。

我都好信命運。你同你囡囡可能緣份不夠吧,有時 ...

老實講,明年我個女都攞成人身分證,我重唔重視佢佢自己心裡有數啦,不過呢啲做爸爸嘅又點會同佢計呢?如果要計的話,我諗我放棄咗好耐啦!既然我交得俾個天,我就由個天決定我同個女有冇緣份囉,無論結果係點都無憾啦!至少彼此都知有對方存在,知道大家係咩關係,只係差在有冇去實踐呢一段父女情啫!
百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

開心吸收勳章

dativebond 發表於 17-6-23 14:24

比錢一點也不傻,愛的表現,講到尾係最無得駁既証明。

我同EX冇乜兩句,最多佢生日同過時過節SEND個MESSAGE俾佢,而家個女大咗莫講話見面了!

希望我唔會成為你朋友老豆咁啦!

珍珠宮

開心吸收勳章

dativebond 發表於 17-6-23 14:33

係我單方面SEND訊息咋,佢兩個嘅,我從未收過呢!

珍珠宮

開心吸收勳章

~小樹兒~ 發表於 17-6-23 16:19
其實點解會去到呢個地步嘅? ...不過我有幾對親人離婚,確實從此冇咩再聯絡。一段關係完結時,真係好容易比 ...

有陣時我會諗,我囡囡應該對媽咪啲男朋友比我更熟絡呢!可能過時過節或者生日都會SEND個MESSAGE互相祝賀一番。

其實當我同EX分開嗰陣佢已經有男朋友,根本都唔會CARE我嘅感受了!

珍珠宮

開心吸收勳章

dativebond 發表於 17-6-24 09:58
唔知啱唔啱聽,如果你個女和後父關係好,其實都係好事,多個人錫。

如果係咁我又唔拘,但點都理下我少少都好吖

珍珠宮

開心吸收勳章

j.c 發表於 17-6-24 23:41
回覆 wing1388 的帖子

我同你一樣,我的生日和過時過節我仔仔都無send 訊息給我,我有時候都會唔開心,但我都 ...

正如我之前講過,想放棄嘅時間梗會有,但我都冇放棄過,咁多年都過咗,都唔爭在餘下嘅日子啦!

珍珠宮

開心吸收勳章

kingsley_2010 發表於 17-7-1 22:52
覺得你好可憐,咩原因你會同EX離婚?她應該好憎你,教到個女都唔認你

如果要憎,應該係我憎佢先啱呢⋯⋯我係被背叛的一方。

珍珠宮

開心吸收勳章

kingsley_2010 發表於 17-7-2 13:59
我八掛,睇咗你d舊post,我係女人,可能你做咗一d嘢令你ex對你失望,而你自己都唔知,我覺得,你ex係好嬲 ...

人嘅思想可以好簡單亦可以好複雜,正如有啲人對某啲事或物覺得厭惡可能係毫無理由的,總之就係唔鍾意,舉例説對顏色嘅喜好,完全係一種個人感覺而已。

可能正如你所講,我真係做咗或講咗啲嘢得罪佢而不自知,但我並唔相信佢會用我同囡囡嘅關係去報復,起碼我相信佢唔會咁做吧!

不過我捫心自問,我除咗不斷迎合,我已無他法,因為我連見個女嘅機會亦好被動的。

珍珠宮

開心吸收勳章

chelsealam 發表於 17-7-3 09:20
平常心. 起碼你做咗你果 part. 加油.

我會,我近呢幾年都好平常心咁去對待了,同時亦可以訓練下自己嘅情緒!

首頁

尾頁

跳至