夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同男友拍咗拖就快5年,我係佢第一個女朋友。一直都覺得佢係好完美既男友,一直都係好sweet,我地相處同sex方面亦都無問題。但居然今個月月頭俾我無意間發現佢玩wechat識女仔,講埋啲dirty talk...然後我個心好亂,去睇埋佢上網record, 見到佢居然search 時鐘酒店啲資料,嗰刻我好心痛,同佢講咗我知道咗同喊咗好耐,佢就話唔會再玩,佢話只係因一時新鮮感而玩,但同佢地未發生任何越軌行為。咁我選擇信佢一次...
但因為以前太信任佢既關係,突然有呢件事發生,我好無安全感,有一日又睇佢手提,無意間又知道原來佢用個交友app識女仔傾計,佢話真係純粹傾下日常事消磨時間,佢有俾埋啲對話內容我睇,係好日常對話,但佢有時會同我講話瞓覺,但原來仲同人傾緊。即使俾我發現咗佢玩wechat後都仲繼續用交友app同一個女仔keep住傾。

我而家一諗起男友就淨係得心痛,唔明點解佢要咁傷害我地段感情,佢話已經唔會再玩,但我真係好無安全感。各位可唔可以開導下我,點樣可以唔再鑽牛角尖?因為佢番工係shift, 佢放工我就番工,好驚佢放工無野做又心癢癢走去搵陌生女仔傾計,然後又想約人出街。

SiuBBee    發表於 15-10-27 10:36

大宅

回覆:點先可以唔再鑽牛角尖

我其實揀咗信佢,俾多一次機會佢。我有諗過係咪我太霸道,佢只係上網搵人吹下水都唔俾?
我同自己講,佢只不過係悶先想消磨時間,同埋佢身邊真係無其他女性朋友。
雖然我選擇信佢,但人就係犯賤,成日會亂諗野,又會諗番佢曾經打算背叛我同其他人上床,我就好傷心。

大宅

回覆:點先可以唔再鑽牛角尖

我唔想因為佢一時既衝動,而放棄呢段我一直都咁珍惜既感情。但我又無辦法可以當無事發生過,由出事到而家已經20日,個心仲係非常難過。點先可以好似其他jm咁大方,原諒曾欺騙過自己伴侶?

大宅

引用:Quote:原帖由 花花二少爺 於 15-10-27 發表

原帖由 浸雞翼先 於 15-10-27 發表
聽你咁講。。。你仲係想同佢繼續?你仲係諗住原諒佢。。。。。。?
係呀,因為我仲好愛佢...

大宅

引用:紀律部隊嗎?好多呢d男人係交友app溝女,就

原帖由 bb1901 於 15-10-27 發表
紀律部隊嗎?好多呢d男人係交友app溝女,就因為shift,瞞得到
係呀
佢話佢身邊大部分男人都有玩

大宅

引用:Quote:花花二少爺 發表於 15-10-27 05:51

原帖由 NipponTsuma 於 15-10-27 發表
JM~雖然我以前的CASE唔係同你完全一樣但之前有個已拍拖6年,談婚論嫁的BF,我亦一直覺得自己好幸福,終生非 ...
其實佢而家既階段暫時都係同個女仔閒話家常。但我唔開心係佢明知我嗰段時間因為發現佢wechat啲對話已經好唔開心,但佢依然繼續玩另一個交友app。仲要希望去做一啲事令我唔好查到,偏偏最後都係俾我發現。

我今日同佢講咗分開冷靜下,叫佢諗清楚仲有冇心想行落去......最後一次機會。

大宅

引用:Quote:花花二少爺 發表於 15-10-27 18:51

原帖由 NipponTsuma 於 15-10-29 發表
我以前果個咪都係類似囉!
明知果件事我好唔開心,係6年來我第一次喊到豬頭咁話要執哂D野搬走(果時半同居)。 ...
jm..多謝你咁詳細既分析

我地琴晚終於正正式式傾過,佢承認呢一次自己真係好自私,只係諗自己想搵新刺激,從未考慮我感受。因為一齊呢幾年遇見既事都一樣,突然有呢種app係咁容易可以識到陌生人,所以佢突然迷失咗,將呢件事合理化咗。
佢係我發現佢玩交友app已即刻delete acc同講哂佢啲密碼我知,雖然佢可以再開新acc...但起碼佢有肯改既心。佢叫我俾多次機會佢,相信埋佢呢次,佢唔會再玩,只係想我開心番正常番,我覺得佢今次係有心想挽留呢段感受,所以我決定俾多一次機會大家呢段感情。
希望我今次無信錯佢...

雖然呢個傷口仲會穩穩作痛,但我都希望可以慢慢從呢個傷口行番出黎。唔好諗住佢對我有咩唔好,應該諗佢對我好既地方...

大宅

引用:我同你嘅case 八成相似, 拍拖六年, 又係表

原帖由 Lovelovebear 於 15-10-31 發表
我同你嘅case 八成相似, 拍拖六年, 又係表面好好男友, 有一日手痕睇佢電話見佢同個男人傾酒店同女女嘅話題 ...
你地讀書嗰陣已經一齊?
你ex咁講真係好hurt...
我而家對男友都係半信半疑......對呢段感情真係好無信心。

首頁

尾頁

跳至