自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

crt1234 發表於 22-11-30 13:56
個帖既感想:
感情未到談婚論嫁既階段
千其唔好同居,否則容易因價值觀唔同而產出爭拗,上網呻又被恥笑 ...

我反而覺得同居喺好
早啲知
大家都早走早著

根本男方早咩都:""平均""AA
老實講 好多台妹/內地女/櫻花妹 搵老公都喺 睇男方家底&婚房 & 搵錢能力,佢哋文化喺結婚後做ftm。港女都叫願意捱公一份 婆一份㗎喇 只喺樓主覺得唔夠公平 想50% 50%,真喺價值觀唔同和難搵老婆
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

Carol999 發表於 22-11-30 15:22
有時唔係話咩都半均攤分好,而係大家有冇心想繼續行落去囉!果位樓主…算把拿!建分
...

女方 都俾 租金&水電嘅一半
重想點?!

組織家庭 根本冇得甘算死草
唔通生仔/10月懷胎/妊娠糖尿都同老公計$$

食燒肉食得貴 直接同對方講食燒肉平啲啲tea set 或一年食一次,對對夫妻 都喺互相相量 收支不平一齊諗掂數去, 根本 佢都唔夠坦白 坦誠相愛。我覺得佢唔適合同任何女仔結婚,一直做巨嬰 乖寶寶算,反正 跟住阿媽有得食 有得住 ,俾自己份水電煤又可以話俾人知有俾阿媽家用,食下散餐算。 一喺另外條出路 搵到千金小姐 外父貼層樓佢住,而佢又氹到人哋,人哋又淋佢靚仔,似tbb 啲男藝員咁 婚後無風無浪 搵錢買花帶 外父外母擋晒。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

竇漪房 發表於 22-11-30 19:26
男三萬女二萬,水電租一人一半,個女都大約俾咗一半糧出嚟了!仲要佢俾一千幾百真係有d吃力
...

當租金加水電煤 共16000蚊,
各人俾8000

女方喺俾緊人工嘅40%
男方只喺俾人工掂 26.6%

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊