時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

香港電台係政府電台無可能與政府對著幹,全世界公營電台都無可能咁樣,根本就是完全違反公職人員操守,解散佢啦,叫金主開個電台接收晒班垃圾

珍珠宮

Taitaimui 發表於 19-12-29 14:33
因為佢地覺得官媒講野先岩聽。
唔岩聽的聲音,佢地唔會理會有幾多人想聽,就覺得應該執左佢。完全唔理會其 ...

問題是港台係政府嘅,當然係要講官媒嘅嘢啦!全世界公營電台也是如此,除非解散港台,從此不再是政公職人員,鐘意講咩咪講咩,無人阻你!另外,香港係一個多元化城市,有著不同嘅聲音,香港已經好多為反對派發聲嘅渠道,點解唔可以有官媒聲音?容不下第二把聲係你地吧?

canna1hk    發表於 19-12-30 12:25

珍珠宮

Taitaimui 發表於 19-12-29 17:44
有邊句話唔可以有官媒聲音?上面話唔岩聽都要顧及其他想聽既人的意見。

公務員守則係政治中立,而唔係阿 ...

公務員守則係政治中立,而唔係阿諛奉承——你講得好呀,政治中立,港台做到了嗎?不是要佢阿諛奉承,而是不要太偏頗,不要下下跟政府對著幹,港台已有既定立場,盲嘅都知,不要說什麼中立,佢從來未中立過好嗎?

其次,不受政治因素左右?咁都講得出?港台現正正就是受政治因素左右囉,如果不受政治因素左右,點解佢咁耐以來都是偏左,少少偏右都冇呀!好簡單,受君之䘵擔君之憂,佢哋收緊政府糧架!They are well paid for it! 專業精神去咗邊?咁唔鐘意政府,俾啲骨氣辭職囉,無人force佢日日幫政府做喉舌㗎,係咪?

珍珠宮

freespeech 發表於 19-12-29 18:32
先慳警察D補水先!

警察夠鈡好收工啦,多謝啦,返屋企呀!

無暴徒搞搞震咪慳返ot囉

珍珠宮

etcwendy 發表於 19-12-29 20:57
元朗站果兩個軍裝, 就算未夠鐘見到賊都掉頭走啦!

其實你有無了解過個timeline? 有無諗過果兩個警察出現時未發生打鬥事件?

珍珠宮

etcwendy 發表於 19-12-29 21:15
有呀, 我睇左好多次, 但都吾明點解香港會有D咁既所謂"警察"

https://www.youtube.com/watch?v=5RWsXqjaa ...

我都好唔明香港有咁多刁民

珍珠宮

freespeech 發表於 19-12-29 22:51
非常同意!

仲有,港台播好多CCTV的新聞佈導和節目,那有商業经營的台會播呀!

照你咁講,打開個電話上網就有cctv新聞睇,仲駛乜港台播,更加要摺埋啦

珍珠宮

freespeech 發表於 19-12-30 13:03
依你講,現在不需要有廣播啦!政府發什麼鬼廣播牌呀!

綱上任播任睇!政府冇得say,冇得管!

功能同網媒無分別,日日收政府糧鬧政府,無謂浪費公帑

珍珠宮

freespeech 發表於 19-12-30 15:00
警察收香港人錢,打香港人,是否應執左佢……

當有日無暴徒曱甴再搞事,國泰民安之日咪可以囉

首頁

尾頁

跳至