時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

十萬八萬點都會易搵過千萬個口罩既............

男爵府

esther_fong 發表於 20-2-12 10:13
係law, 前幾日唔係話訂到1700萬個咩,新聞開頭仲出錯係17000個添
訂左都要lead time...........我自己訂都十幾日先到

男爵府

北寄貝 發表於 20-2-12 10:39
買唔到成千萬個,十萬八萬係未都應該買住先呀?周圍搵吓頂住檔呀?呢位jm的離地思維,好好適合做政府工囉 ...
順得哥情失嫂意,搵到又夠你分啦喎?七百幾萬人呀,咪一樣嘈,邊學得你既思維咁叻呀,點先可以唔嘈呀?

男爵府

mandylklai 發表於 20-2-12 11:02
Jm, 你真係好適合做政府呀
以你嘅角度係派唔曬就唔好派
唔怪之得香港政府係全世界都搶口罩之下仲以價低者 ...
價低者得呢樣都夠白痴喇←呢樣只係其中一樣
點夠你聰明呀,拎幾隻口罩出黎講兩講話派俾有需要既人就當自己好偉大可以瘋狂鬧政府,我只係話政府不容易,又篤到你D咩呀?就算新加坡咪一樣一家庭四個口罩,唔係講緊每月喎,係一次性咋喎,就算大陸最唔夠口罩,人地咪一樣,得你一個唔夠口罩嗎?呢度D JM全部都係自己上網訂,政府唔夠又怪得邊個,政府係廢,但不停鬧,係咪就會變好?係咪你上司越鬧你就會越好?將心比已啦,買十萬個點都易過千萬以上好多,點比呀?而家全世界都唔夠呀,你咁叻你自己自薦出黎幫政府買囉,如果政府買哂本地D藥房既口罩,咁咪一樣擾亂私人市場,我唔係打政府工,我都定期捐款,唔係淨係得你先有做野架,今次唔夠口罩,我都有幫好多人訂架,唔好淨係以為得你一個識派口罩OK?
你咁叻就去幫手,呢個時勢度度口罩都唔夠,咁叻就去做好個人防護去俾意見點樣先係真正幫到手,點夠你醒!!!,淨係識學黑衣人一樣淨係識內鬥!!!最醒既係你添

首頁

尾頁

跳至