美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

SSVV223 發表於 22-1-5 17:08
Gana fill,想知有咩風險同邊度打最有口啤
感謝🙏🏻

唔好打,會有硬塊,有機會引發乳癌,小心,我本身都想打,比埋訂,最後搵左好多資料,寧願撻訂都唔敢打

子爵府

柳飄飄 發表於 22-2-26 23:52
係嗎?我成日都心郁郁想打

打消念頭吧,我搵左好多案例,真係唔值得打,你都唔想之後嘅日子日日擔心個胸幾時病變吧?

子爵府

SSVV223 發表於 22-2-27 20:20
唔該晒你呀我直情問咗我自己個皮膚科醫生, 雖然佢係皮膚科,但係佢直接同我講,隆胸喺整形界依然係要開刀 ...

有好多人打完豐胸針有硬塊,會好痛,要開刀攞d注射物出黎,然後個胸就變成一忽忽,就算冇硬快,胸好多乳腺,唔同其他部位,時間耐左都會病變,我之前其實已經上左果間診所準備打注射豐胸,工作人員比左一份免責聲明我簽,入面寫嘅副作用好恐怖,最嚴重需要切走個胸,而且如果出事,診所唔負責,我最後決定唔簽,然後走左,然後上網搵好多資料說服自己,點知全部資料都係唔好,我好慶幸我當初冇打

子爵府

AliceCbaby 發表於 22-4-5 12:59
回覆 善宜 的帖子

你去邊間呀?要簽紙啊?本來都打算去打 睇完你講有d驚

會分解而且分解得好快,不過你體內會有殘留物~交聯劑,呢d排唔出架,長期留係身體會有乳癌,乳房好多乳腺,唔同其他部位,打完好快就幾個月就分解完,仲冒住高風險,打黎做乜?我自己落左訂,上到門市準備打,我都係走左

子爵府

honper2021 發表於 22-5-20 18:13
但話有研究報告講唔會有病發同冇粒粒,人體會吸收的

假架,王婆賣瓜自賣自誇,人體的確會吸收,吸收得好快,幾個月就冇,又要去補針,而且唔係全部吸收,會有殘留物,比如交聯劑,殘留物就係致癌物,

子爵府

honper2021 發表於 22-5-20 22:47
不過平時打面都會有交聯劑? 打面得打胸唔得? 面應該更脆弱吧

胸有乳腺吖嘛,乳腺可以引發乳癌,面又唔會有面癌,所以豐胸針攞去封屎忽都OK,打胸就承受高風險

首頁

尾頁

跳至