時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

erumic 發表於 19-10-11 08:56
想知X2
不過佢話獨家喎!
㸃解咁可疑都只得佢一個媒體跟進?

毒果最叻爆料,如果咁可疑,佢地自己都可以查啦,扔低句好可疑就走左去,唔似佢地作風

男爵府

ZTTZ 發表於 19-10-12 10:03
疑點

https://m.facebook.com/groups/295202647488775/permalink/1810236125985412?sfns=mo

其實你地咁多人,成200萬,唔洗講咁多無為野啦,你地唔係話黃屍好多高學歷,又教授又醫生又護士又老師又專業人士,如果咁有心,可以自發組隊去深入調查,我地真係好歡迎你地搵到任何可以指證警察殺人嘅證據俾全香港人睇。

唔係好似你呢d人咁,求其扔低一編野,係bk留2隻字就走左去,行街睇戲食飯睇電視,我真係唔覺得你真心關心所有死者囉。

男爵府

tp-windy 發表於 19-10-12 11:47
佢哋為求屈到警隊, 係任何嘢都唔會放過!死人唔會講真相, 呢班冇良知嘅人仲唔把握機會,消費到個死者盡 ...

有人性就唔會3番4次做呢d野,完全無諗過人地家人嘅感受,固意抹黑再不斷網上傳來傳去,人地家人企出來澄清,又話假家人,無恥至極

男爵府

ZTTZ 發表於 19-10-12 11:38
但以前香港好耐先有一單浮屍案,就一定係大新聞,但呢兩個月不停有咁多浮屍案,仲單單都話係自殺,唔覺得 ...

如果咁可疑,毒果唔會查? 如果俾佢搵到警察殺人嘅證據,仲唔全香港人企出黎反警察?

已經有好多單家人都企出黎講,話無可疑,唔關修例事,你地就話假家人,假家人由831到今日都無一單半單真家人企出來指證!真係可以殺咁多人再搵咁多人力物力金錢全部全部冚哂佢????會唔會太荒謬? 我相信就算今日嘅菲律賓呢類落後地方都做唔到呢種效果,竟然發生係香港身上,仲要咁大班人信

男爵府

ZTTZ 發表於 19-10-12 12:16
你話可以自己查?你應為可以比你驗到屍咩?連CCTV 都唔肯公開。唔覺係假家人,只是似比人㓕聲啫。
...

滅聲? 點滅聲? 俾錢? 打佢地? 困住佢地? 如果你係其中一個家人,要俾幾多錢,你先肯滅聲? 你可唔可以話我知?

男爵府

ZTTZ 發表於 19-10-12 12:16
你話可以自己查?你應為可以比你驗到屍咩?連CCTV 都唔肯公開。唔覺係假家人,只是似比人㓕聲啫。
...

係呀,無得睇cctv, 無得驗屍,查佢家人查到啦卦,起底咁叻,查唔到係咪真家人定假家人?

男爵府

ZTTZ 發表於 19-10-12 12:19
"如果咁可疑,毒果唔會查?"
你真好好笑!應該係常識嗎?!

常識你有咩?

男爵府

ZTTZ 發表於 19-10-12 12:19
"如果咁可疑,毒果唔會查?"
你真好好笑!應該係常識嗎?!

淨係識講好可疑,好可疑,但乜都搵唔到,我真係唔信要查,真係咁可疑,會少少野都查唔到囉! 荒謬到極點!

我仲記得9月中個時,一班人話由9月頭至9月中有40幾人自殺,平時邊有咁多人自殺呀!?乜乜乜,跟住已經有人講到2017年,全年有900幾人自殺,即係平均每月80-90人,咁9月半個月有40幾,叫好多??你唔上網睇清楚數字?上網啲數字又係假?

滅聲? 用幾多錢可以滅一家人嘅聲?1000萬?咁仲有佢朋友,同事,親戚呢?全部都用錢滅聲?定係全部都搵間屋困住?

男爵府

ZTTZ 發表於 19-10-12 12:54
所以咪要成立獨立委員會調查囉!你行埋話"我要查案,即刻攞曬CCTV 出嚟我睇"咁呀?
...

查家人要睇cctv? 查乜都要有cctv? 獨立調查委員會究竟查警察定查屍體?

男爵府

ZTTZ 發表於 19-10-12 13:03
做乜要查家人呀?9唔搭了8

咁你自己話家人滅聲呀,咪查下家人囉,點9588呀,你答唔到就出聲啦,又話滅聲,滅聲唔係你講咩

首頁

尾頁

跳至