自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

咁大個仔仲爭乜嘢啊?呢個仔嘅意願跟邊個啦,其實過多兩年,佢鍾意阿媽度住一個星期,阿爸度住一個星期都由佢自己決定囉。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

你個仔都就嚟考DSE, 如果你哋而家離婚搞咁多嘢會影響佢喎,你問我咁嘅年紀,我一定係個仔嘅利益行先,唔影響佢為大前提!如果老公冇提出離婚,佢出面玩到點我都唔會理,個仔過咗18歲入左大學先同佢離婚。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

alicewong18 發表於 20-10-11 21:48
唔會掛,我試探個仔,佢話令願跟我捱窮都唔想跟嫲嫲爸爸住,但兩年後就唔知啦!可能佢唔識個窮字点寫!
...

講就梗係咁講啦,我後生嘅時候夠話唔介意嫁個窮嘅男仔同佢捱,但你而家問我一定唔會囉!人好現實嘅,雖然話行行出狀元,但呢個時勢讀多啲書始終都係好。你問我人到中年,情情塔塔對我來講已經唔重要,我在乎嘅係我個仔嘅前途,我命都可以俾我個仔,為佢忍幾年又有乜所謂!你要記住你個老公係有責任對你個仔供書教學,佢唔使係你個仔身上,咪又係會使係個女人身上?你使乜咁益佢啊?!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

alicewong18 發表於 20-10-11 22:35

比仔偷睇我電話有呢個post呀!佢問我係咪離婚 ...

既然你先生而家話同個女人斬欖,你一係相信一係反面,但呢個時候如果你以你個仔利益行先,就唯有相信。如果選擇相信,就唔好再單單打打你老公,因為咁樣男人就覺得你煩,斬唔斬欖都俾你鬧,自然推翻佢去個女人嗰度。我明白都幾難忍,但為咗個仔,點都捱到個仔過18歲。

首頁

尾頁

跳至