自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

開心吸收勳章

toffeechoco 發表於 18-4-24 12:27
跌落地嗱番咋沙, 離開左兩年就話自己係旅客

Cova, 香港,網民全部係錯既, 佢先係完美正義既化身, ...

笑咗,同嗰啲去一年working holiday之後就將自己facebook寫做from Melbourne的無分別

子爵府

開心吸收勳章

回覆樓主

講真,小事一椿,根本只係個袋穿咗,瘀咗,想搵人幫但不得要領,人哋有名(Cova),就俾佢順手拿來做出氣袋。好佩服呢啲人,小小事放咁大,寫兩篇千字文,認係旅客就唔好話自己係港女啦,影衰港女,唔識香港文化,就咪用廣東話嚟發表偉論,最唔明呢啲借鬧人來上位的人點解都可以有咁多人follow

子爵府

開心吸收勳章

月見草 發表於 18-4-24 13:28
最乞人憎係佢最尾嗰幾句,以為攞人哋Cova出嚟公審,人哋公關就會驚,會出公關同佢打招呼同埋會去擦佢鞋送 ...

可能有人諗住精人出口,笨人出手,以為咁樣blahblahblah就會有堆死忠幫佢用口水戰鬧爆cova,點知俾口水浸親嗰個係自己
尾嗰幾句咪話俾全世界聽佢倫敦人妻先生幾有教養,果然面係人哋俾,架係自己丟!

子爵府

開心吸收勳章

aliensss2008 發表於 18-4-24 15:42
我覺得佢係想話服務唔好唔夠人情味
我同意個服務員可以回應好d
但根本唔駛無限發大放上網公審 ...

佢寫字搵食,如果著眼講人情味,成篇文出來的效果唔會攪到好似潑婦罵街咁,仲要踩人啲嘢食係垃圾
第二篇千字文,除咗個兜字無嘢好講,我無睇開佢啲嘢,平時見人講親佢都係share佢踩人鬧人的文章

首頁

尾頁

跳至