想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我星期三(7/13)放左胎、而家等緊派彩、心情好緊張阿!
各位jm、一齊傾下阿~~

複式洋房

回覆:有無jm放完胎、等派彩架?入黎一齊傾下阿~~

rcbaby,有啊~日日下晝都會眼瞓,可能因為食咗啲藥啊~醫生話會眼瞓喎~
你幾時做咗iui啊?

複式洋房

引用:我星期三(7/12)放左胎、而家等緊派彩.+whe

原帖由 morrigan 於 11-07-15 發表
我星期三(7/12)放左胎、而家等緊派彩. where did u do the IFV?

I will check the result on 28/7
我都係啊~我地一齊派彩啊~希望一齊有好消息啦!!
我喺養和做啊~係Dr Tay,你呢?
我就無痾,但個肚好似好多風咁囉...

複式洋房

引用:Quote:komekome+發表於+11-7-15+22:35+rcba

原帖由 rcbaby 於 11-07-15 發表
可能下個禮拜做

咁你訓多d, 食cheese, 維他命丸, 休息多d 唔好諗其他野
咁你都要加油啊!你會喺邊度做啊?
我有睇開中醫,醫師話最好平瞓,但瞓到我條腰好痛啊><

複式洋房

rcbaby 發表於 11-7-15 23:38
真係痾水定咩 ?
唔好食生冷野
飲多d暖水 最緊要對腳版 唔好凍親對腳
可以試下浸腳阿!

複式洋房

引用:我就早多你少少,等到第一次派彩,現在等緊

原帖由 steplim 於 11-07-17 發表
我就早多你少少,等到第一次派彩,現在等緊第二次,就係一個定兩個,而且第一次見bb。

你的心情,我都好了 ...
Thank you~~今次已經第三次啦...真係希望快啲可以成功啊~~

複式洋房

引用:你地好呀^^我15號放胎架...依家都係等派彩

原帖由 mimisze123 於 11-07-17 發表
你地好呀^^我15號放胎架...依家都係等派彩
我地派彩時間好近喎~~希望一齊有好消息啦~你洗唔洗返工架?有無多啲休息啊?

複式洋房

引用:Quote:komekome+發表於+11-7-15+23:58+咁你

原帖由 rcbaby 於 11-07-17 發表
我o係仁安做
我有睇中e 但唔係好夾....我仲好似作感冒
灰...
我喺養和做。我有針灸同睇中醫,我都唔知夾唔夾啊,不過針咗感覺好似好咗。你覺得咩唔舒服啊?要休息多啲啊~我就個肚係咁嘰哩咕lu,今日痾咗一次,如彩唔算痾得好勁,希望聽日無事啦~

複式洋房

引用:Quote:原帖由+komekome+於+11-07-15+發表我

原帖由 lolonorna 於 11-07-18 發表
我都等緊做ivf呀

你係養和搵dr Tay 做幾錢呀
我用藥少,第一次抽卵加放埋胎,大約九萬蚊。你打算幾時做啊?

複式洋房

引用:回覆+komekome+的帖子 我要返工呀...不過

原帖由 mimisze123 於 11-07-18 發表
回覆 komekome 的帖子

我要返工呀...不過會慢慢做野^^
返工都好~有啲記托~但就要小心啲~

複式洋房

引用:我會小心...你唔駛返嗎?

我會小心...你唔駛返嗎?
我唔洗返啊~所以喺屋企都幾無聊...

複式洋房

引用:回覆+komekome+的帖子 我要想問下我係抽卵

回覆 komekome 的帖子

我要想問下我係抽卵的位置有時會痛痛地屬於正唔正常呀?
你意思係子宮位置?我記得都有小小陰陰痛,我問過醫生,佢話係正常架~~

複式洋房

引用:我都等緊結果,放左2粒,但grade5...唔係好

原帖由 wsamylam 於 11-07-20 發表
我都等緊結果,放左2粒,但grade5...唔係好樂觀...今次已經係第二個cycle 啦!唉!

...
Grade 5?你喺邊度做架?我做嗰度,grade 3已經唔會用架啦~你係咪記錯啊?

複式洋房

引用:我未放...但將會放,+可以加入嗎?

原帖由 babybabyEE 於 11-07-20 發表
我未放...但將會放, 可以加入嗎?
當然可以啦~咁你幾時放啊?

複式洋房

引用:我放左2粒,今日第六日,但岩岩勞氣左,所

原帖由 bananabb625 於 11-07-20 發表
我放左2粒,今日第六日,但岩岩勞氣左,所以佢2個應該走了。近排又抽重嘢多。機會少上加上了
...
未必嘅~可能佢地痴得好實呢~所以唔洗咁快放棄住~~

複式洋房

引用:今日放了第七天,+但感覺完全冇晒,+較早前小

原帖由 BananaBB625 於 11-07-21 發表
今日放了第七天, 但感覺完全冇晒, 較早前小奄位置會有少許扯, 現在沒有了 ~~ ...
我今日係放胎後等八日,都係無咩感覺,本來胸痛同埋肚谷嘅感覺都減少咗,我真係好驚啊...

複式洋房

引用:Quote:komekome+發表於+11-7-21+00:11+當然

原帖由 babybabyEE 於 11-07-21 發表
我今日打第六針...星期六返QM 覆診就知幾時抽蛋同放喇, 好心急呀...好想時間過快D, 快D 有結果呀~

我又係 ...
你都唔洗返工啊?咁可以多啲上嚟傾計啦~
咁你要放鬆心情啦~好快就到嗰日架啦~~

複式洋房

引用:Quote:komekome+發表於+11-7-21+11:40+我今

唔好諗咁多啦...可能亞B 鍚妳所以咪唔比妳咁辛苦唔比咁多反應妳受囉
...
我都希望係咁啊~仲有幾時就開彩,得意心情都有啲緊張啊~

複式洋房

引用:Quote:komekome+發表於+11-7-21+14:25+你都

我會架喇...因為大家都喺經歷緊IVF, 互相交流一吓都好嘛
係啊!唉...不過我今次第三次啦~真係有啲緊張,會諗如果再唔得咁點?雖然都知道控制唔到,但都會去諗囉...

複式洋房

引用:我都想加入呀!我15/7放完胎,原本20/7嚟m

原帖由 bbnicebb 於 11-07-21 發表
我都想加入呀!

我15/7放完胎,原本20/7嚟m,但而家都未嚟,又一路有嚟m既感覺(個肚拿住、拿住,腰勁痛) ...
15/7放胎,點會20/7嚟M啊?應該唔會咁快咕喎~我13/7放,到而家都未驗得喎~

首頁

尾頁

跳至