懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 gigiwww 的帖子

我係40+1 催生我情況係首先入院駁機check bb心跳及胎動約半小時
之後插左支唔記得咩針係手 再打埋抗生素 因為我有b鏈 再之後醫生黎check宮頸
醫生話我宮頸放到2隻手指 可以人工穿水
咁叫我先換衫落產房 打電話叫老公陪產
換好去產房 醫生入黎人工穿水 又吊左子宮收縮藥 份量會慢慢睇情況加多
之後我request打冇痛 打完冇咩野 但下陰痛同想屙出黎感覺愈來愈強 無痛係止唔到下陰痛同想屙既感覺 打無痛果時姑娘都係咁講只可以止子宮收縮(所以我唔明點解d人話打左冇痛會冇push出黎既感覺 要聽助產侍咐吩 但打左我都有意識幾時push @@”)
所以我其實肚果度冇痛過 最辛苦keep住要屙 所以聞笑氣頂一頂 去到4-5小時check度數 10度全開
打左無痛 要隔2個數先生得 但醫生隔左半小時比我試push push左幾分鐘呀仔心跳下降 咁最後要吸呀仔個頭出黎就出左世了
我這是我的催生分享 :) 你加油!

大宅

回覆 gigiwww 的帖子

我真係冇痛過 我吸笑氣因爲我好有屙屎feel佢唔比我屙 我忍到好辛苦 吸笑氣迷魂自己唔好屙咋 下陰都有陰陰痛 但好輕微

大宅

回覆 pkh0207 的帖子

我冇大痛呀⋯你係未停左藥所以生果刻大痛?
咁你下陰位有冇痛?因為冇痛只係for子宮收縮唔痛,咁push既感覺應該都有? 我隻腳本身feel到麻醉左右左腳,但右腳feel唔到麻醉,之後中途我按左一次加麻醉藥 但隻腳都冇麻醉感覺。有時我懷疑我個無痛係未真係無痛 好似同人地分享既唔同@@‘ 最少我可以感覺到要屙既感覺愈來愈強烈 由輕微想屙到忍唔住要爆喇

首頁

尾頁

跳至