自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

冇乜特別感覺。果D培訓既錢應該用在改善民生教育方面,唔係用來爭面子的。如果話欣賞佢既努力,咁個個金牌都唔係僥倖得來既啦。

我只會為香港隊加油。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

伯爵府

好媽媽勳章

ensureyip 發表於 12-7-29 11:23
我唔認同,運動同助貧係兩樣野。因為唔係話唔培訓運動員,啲錢就會拎去助貧。大陸政府如果真想助貧,佢冇錢 ...

寧要面子不要褲子,向來係大陸既國策。Oops,洩露國家機密添。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

伯爵府

好媽媽勳章

Ivy07 發表於 12-7-29 11:40
高興,點解連一個運動比賽都要上綱上線,樣樣政治化,無論係點都好,人地都係付出努力去攞獎,你唔支持唔緊 ...

點解?咁我問下你,點解奧運冇中華民國,只有中華台北?根本係大陸先將體育政治化。

伯爵府

好媽媽勳章

梅媽媽 發表於 12-7-29 18:15
當這個國家沒人參加國際比賽,有人會說:「你看這國家多弱,連世界賽也沒資格參加。」
當這個國家能得到世 ...

我亞媽剛剛去左旅行嘆世界,何來多個亞媽同人賽跑?
肉麻當有趣。

伯爵府

好媽媽勳章

邊個國籍攞金牌都係咁話,最緊要靚仔有型。

伯爵府

好媽媽勳章

我一路睇,一路想起大陸人話香港人係狗,香港係中國殖民地,還有無啦啦多左個亞媽出來。

都係睇靚仔算啦。

伯爵府

好媽媽勳章

唔係我要拉政治來講,係大陸下下講咩為國爭光,想輕輕鬆鬆看個奧運都唔得,煩唔煩啊!殘體字既愛係冇心既,有面子就有裡子嗎?咪玩啦。邊個靚仔我就同邊個加油。講完。

首頁

尾頁

跳至