婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

星期日同C9嘈,
星期一一早返媽咪到,同埋係媽咪到訓,
星期二返工, 個PK 99打電話問C6我有冇返工,
有冇返工關你個PK咩事呀 ???:;pppp:
有第一胎時, 唔舒服冇返工,
我係房, 個PK99大大聲係廳到叫,
做咩唔返工.......

今次第二胎我已經怕Q左佢,
點辛苦我都返工, 費時係屋企對住條八婆...

我已經好唔開心, 人地有BB可以係屋企安胎,
我日日就要返工, 個個月份人工就要比晒個PK..

( 條PK唔知佢份家用全係我比)

大宅

我敢講結婚咁多年, & E+個女都係我養,
條PK 99都係我養緊.....

佢試下話佢個仔養, 我唔產去上天花板

原文章由 irisflower 於 08-10-28 12:08 發表
你99可能以為你唔做野要佢個寶貝仔養啊

大宅

C6月尾同我嘈,我唔會比錢佢
( 個個月係我比錢C6再比個PK):;pppp:

大宅

我想搬, 我想離婚....
頭先C6問我係咪要佢送佢阿媽去老人院先死心,

大宅

有.......佢份人工自已用

原文章由 JBlam 於 08-10-28 15:34 發表

你老公無做野??

大宅

我c6話我日日都數佢阿媽.....

1,好話佢阿媽洗到我d衫殘晒 ........
(將d毛巾一齊放落機洗, 我果d全係黑色衫, 洗完之後d衫全係白色毛毛, d衫好似好多塵咁)

2,好話佢阿媽每次抱bb我都黑面.........
(每次抱bb都唔洗手)

3,好話佢阿媽比咁多家用佢食埋d咁嘅野....
(每餐晚飯三個人得1/4斤菜, 一人夾一下都冇,有煲燙就食燙查, 煲燙只會用d雞頸,雞頭,雞腳用黎煲,每次一人一碗都冇, 整豉油雞d汁就囉隻碗裝返, 第二晚煮飯就用黎抄野, 生果只會有放係神枱幾個星期的神枱橙)

4,好話佢阿媽污嘈
(整咩都要用做紙墊&包, 用污嘈布抺碗筷,用報紙墊廚房,廁所地下, 踩到成地黑黑)

5,好話佢阿媽大聲
(每次阿囡係房訓都專登開門,開閘大大聲,打黑痴又好大聲,講電話又大聲)

6, 佢阿媽只會人地仲訓緊嘅時候攪里樣攪果樣
晨咁早七點幾攪到噪支巴閉, 推開d chair 拖地, ( d餐枱chair 一推好噪 ) 成日流流長個pk99就唔可以拖地, 偏偏人地訓緊就攪黎攪去,
佢成個下午就係睇電視, 攤係梳化)

等等 ...... ( 唔知係咪我要求太高 )

大宅

唉....C6 D 人工用黎供自己保險, 養車 ( 車以前都係我養 )
C6有親眼睇到佢阿媽D野, C6仲話咁可以點姐, 佢咁多年慣左,點叫佢改,
當初佢阿媽話我細都已經講左唔LIKE我, 話我細C6 咁多, 未定性, 但冇辦法因為我同C6拍拖,所以由我地.......

C6話我成日數佢屋企人 ( 只數佢阿媽家姐 )
C6家姐又係PK, 我結婚前一日要C6去機場接佢朋友, 又打電話比我阿媽數我, 你地話我嬲唔嬲先.....

原文章由 JOEYCMY 於 08-10-28 17:30 發表
唉,我99除左比較乾淨同我冇仔女之外都同你差唔多,D C6其實都唔係好中意D老婆數自己阿媽,所以我都冇咩點係佢面前話99,除非要彼C6親眼見係佢阿媽唔ARM在先啦,如果唔係吃苦係自己.反而聽你講你要養成頭家就有問題,老實 ...

大宅

只能怪自己送上門犯賤囉.......

個PK 99 以為我地搵好多, 要我地買樓, 我彩佢都傻

可以講句, C6真係好幸福, 咩都唔駛擔心......

原文章由 JOEYCMY 於 08-10-28 17:48 發表
你都同我差唔多喎,佢臨去HONEYMOON前奶奶命令我要係佢D親戚面前扮洗碗,我佢有FACE,而加又久唔久打去我阿媽到投訴我,如果連基本開支佢都應付唔到,你不如叫佢唔好養車啦...不過要先軟後硬.佢唔肯就唔比家用 ...

大宅

你講得岩, 結左婚仲衰過做女.....
從來唔覺得C6錫過我,同關心過我.....
比我可以返轉頭我選擇做未婚媽媽都唔結婚....

原文章由 christy1012 於 08-10-28 20:59 發表
樓主,大家都要為個家出力,點解你c6可以只為自己出力,
而唔為個家出力,就算唔係平分,都唔應該失衡囉,
咁結婚為咩呀,為左搵錢送俾人洗,為左受人氣,
咁咪仲折墮過做女(唔好怪我講得直接),
我只係登你唔抵咋 ...

首頁

尾頁

跳至