自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

cecelc 發表於 20-4-14 19:39
又令我想起女多男少

宜家香港係咪真係"女多男少" , 我就唔覺

子爵府

花生蘿蔔 發表於 20-4-14 21:15
嫁得好真係幸福嘅,嫁得唔好,做單身貴族仲開心

你番說話對想搵另一半既人係無意義的

如果係咁諗 , 乜野都唔使追求啦

子爵府

LUVPLE 發表於 20-4-14 21:14
其實男女都好,冇人唔想身邊有個伴,而且上天係唔公平,女人青春有限。
...

好對 , 未搵到既努力呀

子爵府

白毛毛 發表於 20-4-14 21:26
我圈子其實無乜人會咁講單身女士,因為當中有唔少係單身貴族,有些無姻緣,有些離婚,但我唔覺佢哋活得苦 ...

佢生活好唔好 , 佢自己先知

要開心 , 一個人 , 兩個人 , 一班人 , 當然無論幾多人都會開心 , 如果你心態係正面 .

正如點解人人都話要識多 d 朋友 , 多 d 同人溝通 , 因為唔想故步自封 , 因為隨時要人地既協助 .

子爵府

sukiyee0220 發表於 20-4-16 14:18
我都係出黎做野無耐,啲人覺得單身好有問題
其實每個人有自己選擇,唔係個個都中意拍拖。搵著個唔中意又唔 ...

唔係一定要結 , 唔係結左一定好 , 係有無努力去搵 , 有去搵就有機會好過宜家既生活 , 比宜家更好 ( 當然亦有機會差過宜家 ) , 無野係無左唔得 , 要好野就要博 , 一個人係 ok 架 .

子爵府

有一點我不太讚成呢度既主流意見 , 好多人都話認為自己開心就得啦唔使理人 , 而且見到好多單身既人都生活好開心 .
我不讚成呢點的 , 如果努力搵過 , 搵唔到就無計 , 如果一開始就有呢個心態就有問題 , 至於話見到好多單身既人都生活好開心 , 其實要開心好可以容易 , 但結婚後俾到既開心係另一層次

首頁

尾頁

跳至