親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

女皇駕到 發表於 18-7-6 18:25
應該係車公司,因我check過唔同公司,價錢不同。

我理解似係agent的保險

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

taifat 發表於 18-7-6 22:09
我都係今日訂Hertz, c6話抵過rentalcars

我今早打左去改package, 本身用asia mile85折,點知加埋保險只比package平A$2, 結果sales幫我改第二個package, 共平左A$33

珍珠宮

taifat 發表於 18-7-7 10:24
慳好多
我老公話登記做會員有8折, 我哋都係幫襯Hertz買全保

會員唔係9折? 8折係連package嗎? 因為登記會員要登記埋信用卡,我唔想留信用卡資料

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-7-9 00:29
我响租租車租咗,安全嗎?

應該安全,我只係唔鐘意agent要加佢地的保險,有咩事要自己比左先再claim

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-7-9 09:33
咁其他agent就可以唔駛加佢哋保險嗎?即係租車公司計埋?

我理解係agent可以加的保險好多時都係自己的,唔係租車公司,如果加租車公司保險,咁可能直接同租車公司訂仲平

但我問過租租車,有一隻保險係租車公司的

珍珠宮

taifat 發表於 18-7-9 10:17
same here
最煩係到時唔知搞幾耐先claim返錢,貴少少都直接同租車公司買
...

一樣想法,當然唔希望用得著保險,但萬一有事都可以簡簡單單就搞掂

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-7-9 11:42
原來係咁,咁我蠢咗了!

你可以問下租租車客服,睇下你係邊隻保險,到時都知咩事

我在墨爾本同黃金海岸分別租了2間公司,都係直接在官網訂埋全保

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-7-9 14:00
我本身在官網訂咗,要$2200。後來見租租車只需$1400,所以就取消了官網。租租車有寫明保險要先墊付
...

你租咩公司? 如果你覺得先墊付冇問題就ok

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-7-9 15:14
Thrifty

Thrifty又真係唔覺有promo岩

首頁

尾頁

跳至