在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 有混血兒媽媽嗎?

恭喜有佐bb0既媽媽先

我個仔歲半喇,佢好百厭,吾聽人講,我奏佢真係好鬼辛苦,成日幻想生多個陪叫,但係真係驚自己頂吾順呀 :-|

我同佢講廣東話嫁,我屋企人都係,得佢老豆同佢講英文,日文,不過我都吾知佢明吾明。。我覺得佢母語都係廣東話嫁喇,佢而加一開口都係廣東話 :mrgreen: :mrgreen:

攪到我有小小擔心佢吾識講英文忝~

子爵府

AKW

Hi, Nice to talk to you !

有時吾知係咪佢地有外國種,所以特別活躍。

我老公係加拿大人,佢係日本做過野,所以識日文。不過好攪笑,有一次,我指住佢隻耳仔,問佢係乜野,佢用日文答我。。 :mrgreen: 不過佢而家一開口都係廣東話為住,英文就幾隻單字囉。

子爵府

r_kcy

佢而家肯聽下您講都好丫,我果個,哎、、、 :-|

仲要佢係吾怕 c,百厭到無人有,睇小眼都吾得呀。。

r_kcy 寫道:
winnieyiu.

THX^^

我BB都冇時停...E家大左跑得快左...追都追到我暈...
不過佢好似知我有左BB咁..E家叫佢唔好走啦..佢都識返轉頭..哈...想多個好呀...BB自己一個好悶架...不過可以等佢大過D先生...可以幫手湊埋MA..XD....

子爵府

Shah

我都係呀,我英文吾好,費時講錯,個仔又學呀。。我屋企人都係同佢講廣東話。。

我同老公講,叫佢多d同佢講英文,吾係第日返學,英文吾合格吾關我事。 :tongue: :tongue:

shah 寫道:
winnieyiu

nice to meet u~!
my 母語is chinese too,and my English not good ga(i cannt type chinese so type English)

i cannt speak well English with my son :-(

子爵府

shah

我個仔歲半咋,係一月份大仔,睇怕明年9月先可以入學。。
shah 寫道:
winnieyiu

how old your son la?next year will study? :mrgreen:

子爵府

AKW

您錯喇,我老公最差係language,佢吾係識好多廣東話,人老喇,無記性忝。。同埋吾知點解,佢硬係發吾到音,講黎講去都吾正。。

哈,佢又係呀,最Like 睇港產片,又係學埋吾小,不過佢好衰,吾知點解就亂咁用,等間又話人賤格,又話人攪錯,我比佢激死,叫佢吾知就吾好講,費時得罪人呀

哎~~我睇怕爬高爬低係佢地既通病,我Owyn 咪又係,佢吾只爬梳化呀,佢爬上張凳,跟住仲爬埋上台呀 所以而家我地成日盡量都係擺晒d 凳係廳中間,等佢無得爬上台,無癮,咁咪吾爬囉。。

仲有呀,佢最Like僸制,電視成日又開又息,我地要關電制,等佢開吾到,又要落瑣,鎖住d DVD 機呀,期他機,吾係佢就亂僸,仲有成日拿住個remote 博命僸~~~

哎~~~曳野一大囉,我都吾知點講,我比佢攪到日日好似做佐10個鐘地盆咁呀,不過有樣野最好係,佢10點前就會訓,我可以有小小自由時間。。

子爵府

我帶Owyn 出去比人剪頭髮嫁,佢好合作,比人剪喎

子爵府

哎~~我舞佐好耐,而家先知點用呢個新版呀,不過好難用,攪到我無晒心機搭神

子爵府

我仲努力學緊點用呀~~~

原文章由 shah 於 07-7-6 08:52 發表

AKW,

me too,i no like bk"s new style ar:-(

and fungfung will this year september study.
hope him can no use diapers really la~!

now we trainning him,day time at home can use potty,bu ...

首頁

尾頁

跳至