自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好彩我都識路........

我而家等緊派第二次, 等到頸都長埋..... 唔知仲要等几耐.......

男爵府

All
好唔開心, 禽日老公打去房署再問几時有屋, 佢地答市區冇乜四人單位, 叫我地等下喎….
! 咁講即係有排等, 唔知几時至派第二次………….!:tongue: :cry: :-(

男爵府

原文章由 joan121 於 07-7-19 12:01 發表

究竟係無定唔派呀 死人房署

我都唔知呀, 總之就......:-(
唔知仲要等到几時....
而家租的屋又嚴重滲水, 搬又唔係, 唔搬又唔係....都唔知可以點樣......:cry:

男爵府

ALL
我想試下寫封信比區議員,睇下可唔可以快D上到樓 (因為屋企滲水好勁…..).
但唔知封寫應該點寫好大家可唔可以教下我….
因為房署話市區好多人等喎, 冇咁快啦但我地真係要……..

男爵府

原文章由 cubixluk 於 07-7-24 11:19 發表

你唔係寫信比區議員, 應該係叫區議員幫你寫封信比房署.....

咩唔係寫信比區議員, 叫區議員寫信比房署咩??-(

男爵府

我禽日 都收到特快的信, 但我地唔會join.......

男爵府

原文章由 cubixluk 於 07-7-26 11:50 發表

點解.... join 咗無坊喎... 無野好揀最多唔去啫... 多個機會唔好咩 .....

NO 啦, 唔知點解我同老公都唔鐘意, 如果join, 早一年都join 左囉.....

男爵府

原文章由 mctl1995 於 07-7-26 23:37 發表

真的:) 係就好啦, 等左差唔多4年, 終於派到心水樓啦

以為出唔到發表, 點知出左咁多篇

mctl1995,
請問你NO.係咩, 几人申請架?
因為我都係申請市區的, 4人家庭,而家等緊派第二次, 如果可以派到你果D就開心死我, 因為會好近我媽子啦…….

男爵府

Hello all
我都join左特快,我no.係1139xxx (4人)
照咁睇我係咪可以好早揀樓?!係就好囉...
但我想問其實有冇d 正常的樓??

男爵府

原文章由 傻媽ming 於 07-8-8 10:52 發表

點解你no前我好多都未配房??

傻媽ming ,
因為我地由擴展轉左市區ma, 其實4月頭都派左一次,但因為冇lift,所以唔要,而家等派第二次, 早知要咁耐就唔轉市區啦.......唉!

男爵府

Hi fungfungmami
我第一次都係派彩虹村7樓的,但由於冇lift,所以冇要到, 而家等緊第二次,但都等左就黎5個月了…..!唔知几時再派

all
恭喜咁多位終於上……………..

男爵府

KRD
原文章由 fungfungmami 於 07-8-22 12:53 發表

原來係冇lift果d呀!!我唸我唔會要....係點架?果次派咩樓比你?咁你點寫唔要呀?

我唔記得派咩樓比我啦, 大就几大囉, 但冇LIFT真係唔洗諗, 其實你可以打去問下有冇LIFT……
如果上次派有LIFT,我都會要架….

我上次當不合理理由呀,我就話因為2個小朋友都好細,一個仲未識行, 次次要一拖一抱,又唔安全囉….

男爵府

原文章由 fungfungmami 於 07-8-22 13:57 發表

你寫o里個理由o乍....有無寫其他呀?咁都當不合理...好野..咁未唔洗side一次機會囉..唔知我寫o里個算唔算呢!!

"不合理"喎, 唔係"合理" ....
當一次機會架, 其實房署的人只係幫我寫大因為冇lift 所以唔要, 係我自己後來寫多一封信比房署咋... 我梗係唔止寫呢個理由, 但佢地都當不合理啦... 即係冇左一次機會啦.......................

男爵府

原文章由 cubixluk 於 07-8-22 15:53 發表

我阿媽住 3 樓... 都好似 ok 架喎... 尚算方便, 幾大下架....

我都覺得几大架..... 可以簡到2間房, 跟住個廳又唔算細喎...

男爵府

All
請問特快15號預覽, 15號係星期六BOR, 房署有冇開工架???

男爵府

原文章由 cubixluk 於 07-9-7 10:28 發表

HOUSING 唔開工架.. 但預覽冇影响 ...

即係佢有開門比人入去睇... ? RIGHT??

首頁

尾頁

跳至