自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

唔係啊,我夠冇中,c6都冇中,其實好多人都冇中。
我唔係諗係咪已經中過,反而係諗係咪根本唔會中就點都唔中?
查實我都冇乜防疫,仲冇打過針。

水晶宮

emilylam 發表於 22-12-1 00:50
你無打過針即係無得堂食,夠晒安全防疫

但我c6會堂食

水晶宮

kittylam 發表於 22-12-1 01:36
好奇一問,你之前有冇年年打開流感針?

冇打架
其實我都想問下中新冠嘅以前有冇中過流感
我冇中過流感,唔知又有冇關

水晶宮

平平常常 發表於 22-12-1 21:26
你要測試主動染疫好簡單,你揾個染疫者就得啦。最緊要你唔怕中。如果你個假設成立,你係唔會中。
...

邊度搵個染疫者 我身邊又冇人中,好難。

水晶宮

平平常常 發表於 22-12-1 22:14
你反過來想一下。
咪就係因為你無打針,無得入去餐廳食飯,無得去其他公共室內地方,所以受到保護,大大減 ...

我覺得冇關,我有時都會唔帶口罩,又會去多人地方,室內都會,坐車唔多人咩?
定你覺得帶住口罩就唔會感染?

水晶宮

平平常常 發表於 22-12-2 12:00
你無需跳制直接跳到口罩。風險因素有很多種,牽涉到風險高低。

我見過街邊個流浪漢唔戴口罩訓街又真係無 ...

其實我唔同意你講法,例如話帶口罩就已經好安全,又話個病毒傳染性強,呢度好多高度防疫都話唔知點解中招。我相信有些人確係難中招,英國都做過實驗,將病毒放入個人個鼻度,最後有部份人仍然不中招。
我唔知我係咪呢類,我只係覺得唔需要過度防疫,亦唔需要迫人一定要帶口罩,對於中唔中招,我係隨緣。
不過睇你回覆係平平常常地不懷好意, 咒人睇醫生做手術,又話同你冇關,心地差囉,我話自己唔易中招啫,又唔係係度話你遲早中,唔洗禁睇唔順眼吧。

首頁

尾頁

跳至