自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

fanny590 發表於 23-5-21 09:05
咖啡可能會咁熱咩?

係囉,我次次去杯野都可以即刻入到口飲,無諗過會熨得傷,咁條利咪無囉

男爵府

毛毛123 發表於 23-5-21 11:44
我做零售,日日都見到d家長以為間店係玩具反斗城,完全唔會制止小朋友亂搞,直情係無視,有一次我話小朋友 ...

我都見唔少呢啲,個阿媽係度篤電話,有得啲細路係度扯人地舖頭野,狂拉狂扯啲阿媽都唔理

男爵府

stitch_b_b 發表於 23-5-21 10:40
其實個女人又可以做咩
陪個小朋友入院,定自己坐的士跟去急症
小朋友都上左白車,咁佢留係間大家樂又可以點 ...

其實全部都個爸爸一面之詞,會唔會個女人講晒唔好意思,個阿嫲話無事無事,跟住個女人先走左去,後來個女童話痛,個阿嫲先識驚呢?太多可能性,由阿嫲複述返出黎可能已經有出入,唔發生都發生左,不如諗下點令女童早啲康復好過啦,仲晒心思去搵人賠錢

男爵府

dolala 發表於 23-5-22 01:06
見到對家家長咁既款,可能咁樣走咗去真係「正確」囉

上面有人講得啱,可能個女人當時自己都濕晒,覺得自己黑仔俾個細路撞到成身係,餐都無得食要去清潔,而家就反俾人話無責任心走左去

男爵府

adrianada 發表於 23-5-22 09:35
我朋友頭先先至講,如果個靚妹撞到佢成身都係食物,佢都會即刻丟低個餐返屋企沖涼。
...

好彩係睇到呢度好多人仲有分析能力,唔會一見到係細路,覺得好可憐就黑白不分,點都好,都希望小朋友唔好有疤,個老豆留返啲精神照顧個女好過啦

男爵府

obligation118 發表於 23-5-23 12:58
我見呢度大部分人都企係女食客個邊,將心比心,如果係自己屋企人或小朋友俾人淥成咁,你會選擇唔出聲,咩都 ...

可能本身佢自己都淋到一身係要清潔呢,可能人地個心都鬧緊個細女好撞埋黎,話緊佢百厭,覺得自己當黑呢,太多可能性,點可以斷定個女食客一定傷人不顧而去呢,可能佢自己都淥到要去沖下水呢,呢個世界唔係搞大件事發惡嘅人就一定啱嘅,如果我知道係自己個仔女撞到人搞到自己受傷,真係無野好講架喎

首頁

尾頁

跳至