想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

16/6/2018

昨天應該是5週,去婦產科照超音波,只照到胚囊,還沒有胚胎,很緊張問醫生這樣正常嗎?醫生說正常胚囊,預約2週後再去照超音波
擔心到又再次喊出來
----------------------------------

15/06/2018 更新

4月30日來了經期
6月1日因為經期遲來了,在家用了驗孕棒玥試了一次! 一條線,唔中
6月5日,因為覺得無理由感遲,又在家驗多次! 一條線,都系唔中
但身體唔多舒服
到6月9日,早上一起身,心血來潮,再驗多次.........E....................2條線 >_<!!!真的嗎?
今天,6月15日,約了醫生下午做檢查,心情好複雜,好不安,很擔心結果如上一次,BB結合唔成功。
幾日來都唔安心,希望快點到下午3:30PM

-----------------------------------------------------------------------

小妹今年36,已有一個囡囡,今年都已經3歲
去年2017年,有左第2胎,不過到左2個月大時,發現已經發育唔到,需要做人工流產‧
全過程都好傷心,又傷身,所有過去的畫面都仲好清晰。由第一次在瑪嘉烈醫院食流產藥唔成功,2星期後急需去養和做吸宮。因為個胎拖得太耐,醫生怕有問題
我好記得做吸宮手術第2日,出院時就系復活節
今個月底,又就到復活節,感就一年
可能我系一個好感情化的女人,有時坐車返工,一個人諗下諗下都會忍唔住喊出來
之前上網查過,需唔需要幫小B做個牌位,其中第一篇文章,大概意思系,胎兒出現問題,而需要流產,是BB覺得你身體唔適合她,她決定重新再找過一個母體,所以媽媽不要太傷心,不是自己問題令BB生長不到。
希望小B可以搵到一個合適佢的媽媽‧一個開心健康家庭

至於我同爸爸,都有再努力過,不過都未有好消息,我同自己講,我已經有一個好乖好可愛的囡囡,所以好足夠。
或者養一個小朋友對我們來講,無論是體力上,情緒上,經濟上都是最好安排。
一切,天父已經為我安排好了

有不幸流產的媽媽,我們共勉之。

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

謝謝各位媽媽支持

我都盡量放開,而家情緒都好轉很多

努力工作,都唔想太多了

大宅

謝謝各位媽媽支持

眼淺。。淚水在打轉中

等上天安排,主會為我主意最好的

首頁

尾頁

跳至