時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

StrawberryLove 發表於 19-6-11 12:44
引晒D 5 毛入黎

因為好多漢奸係度

SIRIABABY    發表於 19-6-11 12:55

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

StrawberryLove 發表於 19-6-11 12:52
回覆 YolandaTam 的帖子

咁咪賺好多

哦....五毛又好...100毛又好...點都唔夠你多, 因為你賺美金

侯爵府

StrawberryLove 發表於 19-6-11 13:49
嘩~ 今次唔訓我床下底,直頭去銀行mon 住我戶口,勁

見你唔識人又知人地係五毛, 你仲勁過安裝CCTV啦

侯爵府

StrawberryLove 發表於 19-6-11 12:44
樓主~ see ! 又多一個

呢個post引左你呢個收左美金五毛既漢奸入黎

侯爵府

littlecar 發表於 19-6-11 13:55
邊有咁叻丫,無中生有先係佢呢類人既強項,咩都屈咗你先!!

呢D一直都係漢奸既強項

侯爵府

littlecar 發表於 19-6-11 14:02
係呀,即係佢懷疑你係你會,就一定係,勁過麥玲玲架,所以香港一定好多人會被人捉晒,一定係!!!!

你唔 ...

哈哈, 香港有一部份既人成日大大聲叫晒口號搖晒旗 "要民主""爭取言論自由", 但正正就係呢一部份既人唔接納異見, 一遇到唔合心意既意見時, 就指住別人說: 你一定是五毛, 你一定係共產黨!!. 你一定收左共產黨維穏費, 你點對得起香港下一代"

我覺得呢班人應該比佢地所憎恨既共產黨更為可怕, 更為虛假, 表面上就話要民主, 但實際上就係專横, 容不下不同意見~~

共產黨就擺到明係甘, 明刀明槍....個班所謂"民主鬥士"陰陰濕濕, 係背後插香港一刀, 香港都未醒覺~~

侯爵府

auhiyo 發表於 19-6-11 14:22
共產黨做過乜真係唔知,因為我冇經歷過,不過我聽最多最憎既係紅衛兵。
...

甘紅衛兵對你做過D咩令你甘憎佢地?

老老實實, 共產黨真係無對我同我屋企人做過D咩, 所以我唔憎共產黨~~

侯爵府

auhiyo 發表於 19-6-11 15:30
因為父母講最多佢地做過乜,其實你睇返歷史都好多啦!

講真....睇返歷史, 日本仔夠殺左好多個中國人(南京大屠殺, 三年零八個月,慰安婦), 韓國係戰爭中也有殘害中國人, 呢班香港人係唔係唔會去日本/韓國旅行?

英國佬除左殺中國人外, 仲故意帶鴉片入中國, 目的係令中國人上晒引, 呢一代既香港人係咪全部都記仇? 定係選懌性記仇?

侯爵府

auhiyo 發表於 19-6-11 15:46
個d係戰爭,紅衛係無理。

係中國人的位場黎睇....戰爭又好...紅衛又好....都係無理的~~

侯爵府

auhiyo 發表於 19-6-11 16:01
唔一定中國人架,普通人都會覺得戰爭無理。

我都相信當年文化大革命中有好多中國人受苦受害, 但我地無必要因此對現今中國政府存有太深既仇恨, 正如我對呢一代既日本人/英國佬也沒有存仇恨一樣, 因為錯不在他們~~

現今中國政府同上一代的政府已經唔同了, 如果仍然以為依家共產黨同文革既紅衛兵一樣, 甘真係要試下放開成見, 好好認識一下國家~~

侯爵府

auhiyo 發表於 19-6-11 16:15
佢地唔會認識架,根本選擇性失明失聰,一有事就賴。

我都唔明白點解呢一代年輕香港人會甘憎共產黨....照計無對佢地做過什麼, 憎共產黨個D都應該係爺爺婆婆個D年紀~~

首頁

尾頁

跳至