潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原本忍住唔出聲,但都忍唔到。我以前出差係歐洲Hermes買開野,今年無得去所以係香港買。

想配個B25 classic colour比太太,已配貨累積超過$200k (如果計埋leather goods差唔多$300k)。

SA口頭話夠曬數而且shop manager已批所以一定會有,只係等貨返,但都等左2-3個月了,唔知仲要等幾耐。

我唔鍾意使錢買野要追人,我覺得SA未有貨都可以主動每個月send個message update下我,而唔係我每個月send message問佢update囉,感覺有點無奈。

複式洋房

jokwan561 發表於 20-10-11 15:33
原本忍住唔出聲,但都忍唔到。我以前出差係歐洲Hermes買開野,今年無得去所以係香港買。

想配個B25 classi ...

其實用幾錢配真係唔係一個問題,問題係要主動update我個status,而唔係我去追問囉。

複式洋房

Carriegerrard 發表於 20-10-11 16:31
20萬又真係幾多
你想要咩色呀其實
但我又覺得無咩SA會主動每個月都同你update status嘅

都同意嘅,買H保持隨緣或佛系心態反而會有驚喜。

咩色同舖頭太details唔講了,我凝住H嘅marketing有睇呢度嘅posts。

複式洋房

Akimoto2115 發表於 20-10-11 18:26
B25應該唔駛等咁耐,
除非你淨係等緊一隻色。

Yes,三隻classic colour其中一隻。

SA話seasonal colour唔楝色隨時攞到,不過佢唔建議,因為都spend左咁多。

Btw,我覺得我嘅SA都ok嘅……感覺上有好多野佢都控制唔到,包括黎貨嘅顏色係一輪輪、時多時少;另外shop manager對派貨嘅影響力應該好大;最後佢話一定有,而且我已經係shop list入面好好好前……不過咁講即係仲有其它vvvip前過我。

複式洋房

mmm:) 發表於 20-10-12 09:28
請問係咪圓方? 雖然我冇你配得咁多,但我5月配夠之後到依家仲未出到袋
...

Yes

複式洋房

mmm:) 發表於 20-10-12 11:02
我以為只係我唔好彩。遇到個咁嘅sa。原來佢哋舖頭作風係咁
其實我同你要求差唔多,問親都係只係 ...

唔好咁唸啦,要正面啲。其實我覺得SA身不由己,好多野唔到佢哋控制。我其實覺得我SA係ok嘅,之後亦會繼續跟佢買落去。

之前問過SA spending會否每年cut off一次,佢話唔會,因為有客要嘅貨真係等超過1年先有。

Btw,明白係去唔到外國底下,本地B/K/C供不應求。希望H marketing睇到嘅就唸下辦法......我嘅意思係,係客排緊隊嘅時候都要間中主動同客溝通,否則個感覺真係好似甩繩風箏咁。

複式洋房

gzilla 發表於 20-10-12 11:04
我見你話SAOffer個B25俾你? 係咪啱你嘅顏色不過你鍾意K?

我唸唔算一個offer。佢向我解釋seasonal同classic colour時,話如果某一隻seasonal顏色會立即有,不過佢唔建議我要,因為已批classic只係要等,所以我覺得佢都有在我立場幫我唸嘅。亦因為咁,我覺得佢哋都有啲慘,夾係客同公司之間,而且佢哋根本控制唔到個client list排序。

Btw,多謝咁多JM分享同意見。原本只是周末得閒呻2句……其實都明白遊戲玩法,呻完便算了。祝大家都快啲有想要嘅offer。

首頁

尾頁

跳至