自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

回覆樓主:

這是你哋個人的問題。
不代表其他小學生

早餐: 我5點45分起床,小朋友6點15分起床,7點15分出門,有時間食嘢,去廁所,束頭髮,餵魚,睇書。

午餐: 這個我最清楚,我入過1年課室睇學生食午餐,絕對不是時間不夠,係佢哋好多唔願食,我又tum又迫先,才願食多啖 ,他們話飽了,自己丟了飯盒/收了飯壺,轉頭就將零食攞出嚟等打午膳小息鐘。1年班已懂得騙人。
有時網上有些零星討論話午膳時間好似不夠。咁調查嘅人有無真正留在課室觀察小朋友食飯?有無觀察足1個學年? 我不同意時間不夠,係零食太多/想玩唔食/家人或飯盒啲飯太難食

晚餐: 我無意見。我家晚餐可以20分鐘至半小時食完。之後大家各自做自己嘢。

用戶要求終止服務

回覆樓主:

講真如果半日制,更多小朋友食麥當當/罐頭/kxc/大x樂做午餐。小朋友食得happy,自己又唔駛煮,又可以約埋啲c9一齊傾計

用戶要求終止服務

luppy 發表於 17-11-1 09:17
我個系學校買飯...大家樂個間。估佢食晒...

有冇人知尼間飯糸米紙合裝,甘蓋是用什麼?

你其實可以打去飯商或者學校問

用戶要求終止服務

luppy 發表於 17-11-1 13:48

ic...即是好似7仔個d

係嗎?幾時煮我都唔知,
應該等有關從業員解答

用戶要求終止服務

lovebbb 發表於 17-11-3 12:43
我小朋友三餐應該唔趕,早餐多數食麵包飲鮮奶,午餐訂學校飯(唔叫工人煮,怕佢水準更唔穩定,寧願訂飯肯定 ...

我見過有學生日日帶一個杯仔咁大嘅白飯,日日少量蕃茄蛋,仲可以食剩,叫佢食又唔願。佢話係工人煮。
我提過佢叫佢同媽咪講,話可以帶其他瓜菜,魚雞豬牛肉,但個學生當我耳邊風。
另一個,應該係老人家同工人湊,日日有新鮮雞,魚,蝦,冬菇,但其實個小朋友真係唔願食。
呢兩個工人咁差,不如訂飯仲好食

首頁

尾頁

跳至