時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

有幾樣野想問你地:
1) 警察將已制服既示威者禁落地之餘再成班圍摳,無濫權?
2)成班警察拳打腳踢女示威者,岩嗎?
3)向準無持攻擊性武器的人射眼,正確?
4) 特登向記者噴楜椒噴霧,再打記者兼鬧記你老母,無問題?
5)向中信大廈附近的人不停掉催淚蛋,令佢地擁入中信內,門口又窄,極危險,都無所謂?
6)速龍無number 無委任証,瘋狂亂打人,但投訴唔到,無問題?

完全諗唔明發生以上既事點解仲會有人撐黑警,有人解答我嗎?

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-6-18 21:54

大宅

TWINSTARSBB 發表於 19-6-18 21:40
當日3萬幾警察全部出哂金鐘、中環?

當日同一時間係香港其他地區服務緊市民嘅警察都要被冠以黑警嗎?

我係講緊當日係金鐘的警察發生的事,玩捉字蜃?

大宅

kenshiro18 發表於 19-6-18 21:42
舉咗黑旗你唔散去,警察係攞正牌驅趕你
而所有武器都只屬於低殺傷武器,主要作用係驅趕

射眼果個係無舉黑旗情況下無端端射,同埋跟指引係射下身,射眼分分鐘會盲,點解釋?

大宅

Connie0716 發表於 19-6-18 22:00
係佢唔啱,佢一定係睇住佢隻眼黎射,真好槍發,神槍手

咁無舉黑旗下射人呢?

大宅

jamlee309 發表於 19-6-18 22:05
有幾樣野想問你地:等我續樣解答你

1,2) 答得好夾硬,已經禁左地無得還擊,大可以拉人,但仲圍摳之加掍摳,合理咩

3)無舉黑旗就射人,就算唔射眼都唔岩啦,係咪呀?
4)你已經假設記者有問題再先,但無証據,純9up, 但噴記者同記你老母就全世界睇到,你又夾硬黎

5)我睇哂條片,示威者無得走仲狂掉催淚蛋,反而你無答我問題

6)無得投訴咁玩哂啦,殺人放火金腰帶!

總結,盲撐!

大宅

newnew168 發表於 19-6-18 22:46
你哋唔沖警察會趕你,你哋唔霸佔馬路癱瘓交通,警察會理你,你當警察好得閒啊, 孩子請你記住,有因才有果 ...

認同犯罪可以拉人,而家講緊制服左仲要成班圍摳有無濫權,仲有打鬧記者果d 問題呢?

大宅

saikungyan 發表於 19-6-18 22:46
喺電視同埋媒體所睇到唔同嘅片段, 我見到警察用棍打人,施放催淚煙,用布袋彈或者橡膠子彈,佢哋著住制服 ...

不幸?佢地點解唔resign 轉份好工? 因為佢地份糧遠高於佢地學歷,仲有佢地當日full fear又長盾又成,現實d 講人工包

當然,我認同要拉犯法既人

大宅

saikungyan 發表於 19-6-18 23:04
我唔想爭論,我見呢篇野幾好,發佈出來啫!你一定唔用意。另外,所有警察resign嗰日,你要第一時間通知我 ...

如果所有resign 因為佢地搵唔返第二份 “咁高人工”

大宅

Hehemum 發表於 19-6-18 23:24
禾刀諗唔明點解要抹黑警察,拎磚掉、掉鐵枝插警,都叫抹黑警察比人打爆眼咁濟,成枝鐵飛埋來,仲要 ...

咁嘔血果個又點計呀? 一條都答唔到我,你睇開大公報?

大宅

bobosweet 發表於 19-6-19 07:50
認同,非法集結衝擊警方防線,用磚頭鐵枝襲擊警方,就預左要自己承擔所有責任,唔係小學雞輸打贏要!以為 ...

有片為証証據確鑿點樣煽情?仲有搞記者同無number 投訴呢

大宅

bobosweet 發表於 19-6-19 09:34
喂,段片係事實嘅全部?我想再睇前D,有無?我唔係幫片中唔show pass嘅警察,係想知整個完整過程先去評論 ...

咁你根本就預設左記者示威者一定有問題再先警察先會咁樣監權,無你地又無証據,純粹自已幻想,即使有片為証你都話煽情唔信,咁即係無野好傾,夾硬黎

大宅

上面果d話示威者掟磚掟乜,呢部分人我認同應該拉佢地,佢地自己都預左,我既重點係班警制服完禁哂地,係無得反擊下仲成班狠狠地圍摳有無監權?
而我要投訴佢地係投訴唔到!
仲有隻速龍鬧記者「記你老母」你地覺得點?

大宅

bobosweet 發表於 19-6-19 10:15
你唔好將你自己個人感官思想強加於人,你幻想人地係幻想緊你所幻想嘅嘢!我話你根本先入為主!我無預設任 ...

Up 乜??

大宅

仲未有人答到我覺得噴記者同記你老母呢句點

大宅

bobosweet 發表於 19-6-19 10:20
警察日日都比人問候母親,你又覺得點?唔通係應該嘅?相方都唔應該囉!試吓用唔同角度思考!
...

咁制服完再圍摳有無濫權?
記者有問喉警察母親? 點解要發洩記者到?

大宅

JazlynBaby 發表於 19-6-19 20:14
大把呢啲人、你同佢講都浪費時間、睇吓中信果次、根本班警察心理唔平衡要搵地方發洩同出氣
...

認同,真心唔明盲撐的人心理

首頁

尾頁

跳至