自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

睇你要唔要景....

要景咪10座囉...但係都係高層先有少少景啦...
如果25樓以下...其實都望唔到幾多海...

我自己當年都有睇過...
SIZE就8座同10座都一樣啦...
只係10座有一邊望到海...一邊望公屋....
8座就2邊只對樓...(分別係望內園樓,還是望公屋樓)

如果BUDGET有限..唔會成日望窗...咪8座囉..
抵D嘛...
我自己就唔會為景買樓...而係睇個積自己鍾唔鍾意

珊瑚宮

karen125 發表於 18-10-18 16:28
我都係覺得個則重要個景,因為我哋早出晚歸,唔值得用多幾球買同一大小嘅單位
...
同埋講真..就算我之前係FTM..
都唔會成日望出街...
根本個景對我冇用....
所以...睇樓都係睇積...唔會睇景

再講...8座又好10座又好...根本都唔係全海景
如果係全海景..望到放煙花果D...又另作別論啦

珊瑚宮

youhello507 發表於 18-10-18 17:04
唔係架,會開窗嘛,開揚同內園差好遠

講真..我幾個房都從來唔開窗的..

露台大窗會開...
但都好少會望出街...

對我黎講..開唔開揚..真係唔覺囉

珊瑚宮

chichiho 發表於 18-10-19 12:28
如果心儀十座,咁你要等下喇
八座好似早前有空中飛人

係丫..好似係SUMMER尾段既時間...
重撞爛左6樓平台邊個位...

珊瑚宮

回覆 waiwaileung1 的帖子

咁唔知喎...今次係成個邊位甩左...係平台行過就會見到...之前果D..講真..跳左我都唔知佢地跌左去邊....

不過唔好話都會駅...
係成個TKO都成日有人跳樓...
公屋果邊都唔少

珊瑚宮

waiwaileung1 發表於 18-10-19 12:43
不過,真係驚愈等愈貴。估唔到報紙吹到個市點跌點跌,好多劈價盤,昨天新聞都會駅2期9座高層G室3房1套+儲 ...
???其實我唔明...人地飛關我乜事....
不過如果驚...其實唔好買低層...應該都冇乜關係啦....
買高D...應該冇乜幾個可以係你上面跳落黎..
咁會唔會冇咁驚?

珊瑚宮

回覆 chichiho 的帖子

係丫..就係果度....我老公果日重打比我..問我在家聽唔聽到有巨響

首頁

尾頁

跳至