自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

emilmama 發表於 18-10-20 21:52
林峯雖然有錢仔,但真係自己搵錢養呢隻吳千語,帝景園係屋企,所以佢買左薄扶林一層樓,俾晒BB話晒事搞 ...

林峰自己搵到嘅錢肯定多過施伯雄,而且施伯雄明知道吳千語系林峰女友都要去搞,人品好極都有限啦。
如果吳千語真系以為收個有錢嘅兵冇所謂,點知道林峰掉頭就走咗,咁就算 0依 家同施伯雄一齊咁耐,都仲系要搞事,就可能系有啲似覺得冇面,我就系要刺激你啦。

大宅

Hailey_Lam 發表於 18-10-21 09:33
林峰好好多,有樣有錢又闊綽,係1/32唔識珍惜,可能而家後悔緊所以專登租正人地對面 ...

要幾自我為是 先會認為咁樣做可以一邊帶住新歡住系人地對面,一邊認為可以刺激到人地會想同翻佢一起?當正兩個男人傻仔咁玩咩?

大宅

teaspoon 發表於 18-10-21 10:50
同意。個男人肯洗自己度先得既。手指La,都漏啲,算吧。講真去長途機更要伸展下對腳,有錢唔洗係自己度真係 ...

可能施生真系就只可以支持到咁樣,冇法疏爽到好似林峰嘅情況,畢竟兩個男人嘅屋企嘅資產雖然好似施家多過林家,但兩個男人賺錢能力差別系反比來嘅。

大宅

iamcute_lala 發表於 18-10-21 09:51
留名睇個富三代飛咗佢

或者系佢又搵到個,又故技重施,飛咗富三代呢

大宅

做個靚太 發表於 18-10-21 12:10
係咪另有內情呢~定係嫁入豪門真係會開心D~
我自己一向就抱住,揀個賺10蚊,捨得用9.9係你身上嘅人,都好過 ...

自細就群埋班富二代,凈系中意個種生活,點會肯過翻平民生活,要佢唔揀富二代撲埋去,應該幾難。

大宅

emilmama 發表於 18-10-21 11:59
佢係咪有D問題,同富三代同居同遊,應該好happy, 但最近微博同IG like 同share D咁既心靈雞湯,佢又唔驚富 ...

會唔會系知道其他人會睇到,所以故意系度博同情啊?佢看個樣,應該系就算自己錯都會話系人地誤會,自己被屈。

大宅

Jane1983 發表於 18-10-21 12:48
回覆 D大調卡農 的帖子

邊有自細群富二代,佢未入行住公屋,係d中學同學都係普通人。 ...

其實我講嘅就系佢十幾歲嘅時候,走咗去入行,然後群富二代。

大宅

做個靚太 發表於 18-10-21 12:49
咁林峯都係富二代呀~
所以我話,可能有內情我地係唔知~

但林峰呢個富二代,邊度有時間陪佢好似其他富二代、闊太咁樣周圍玩周圍享受啊。

大宅

iamcute_lala 發表於 18-10-21 13:26
感覺佢而家嗰個男朋友唔係好愛
佢連帶佢出嚟都唔肯

帶出來就可能又俾人翻過去未分手就搭上咗嘅舊賬,雖然話形象本身就唔好,但如果影響到以後入豪門,點算好?
都系等所有人唔記得咗先算啦。

大宅

aidan08 發表於 18-10-21 13:32
所以男友幾富貴都好,都要睇吓肯唔肯洗喺個女人身上。身家嘅嘢,有時好睇唔好食。林峰家底有幾比唔上都好 ...

施伯雄呢種富三代,家族人口又多,可能都系每個月屋企俾零用錢,其他資產唔使指意郁。平時領家族零用錢,再加上自己所謂搞網上公司嘅錢,過逍遙自在嘅有錢人生活都系夠嘅,但同人地林峰自己賺嘅錢,可以動用嘅資金,根本冇得比咯。不過,代價可能系冇咁多時間陪玩,識飲識食識玩等方面,林峰可能又比唔上施伯雄啦。
不過,如果吳千語系追求家族嘅社會地位,咁去到香港啲闊太名媛度,人地肯定識施家,林家嘅家族系內地發展,未必俾到個種虛榮感啦,所以揀施家對佢來講又唔難理解。

大宅

babynetnet 發表於 18-10-21 15:54
起碼豪氣唔會'鏡'住'鏡'住咁用……佢豪你可以同佢慳,另一個係有錢都要你慳……有好大分別!
...

另一個可能都冇辦法,有錢系屋企有錢,除咗零用錢,其他都唔到手,不過對住出面啲人仲系可以吹一下,反正其他人又唔知道個百億系落邊個名嘅。

大宅

美之選468 發表於 18-10-21 18:52
我估係林生不肯結婚?不肯俾名份吳小姐?

吳小姐自己未玩夠吧,睇新聞,佢成日都話唔想結婚,等三十幾歲再結婚生子。

大宅

[email protected] 發表於 18-10-21 19:44
除非俾人飛,懷恨在心

咁佢都同施伯雄勾勾搭搭,仲要被媒體報導了咁多次,人地要飛佢都好正常嗟,唔通系度等戴綠帽咩,而且佢同施伯雄又真系勾搭上咗

首頁

尾頁

跳至