時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

littlecar 發表於 19-9-5 10:23
中立既人會心痛香港俾暴徒攪成咁,
多於FOCUS 係警方重手打落暴徒到,
所以你唔係中立!!!!

呢個係你嘅中立定義,唔認同警察處事手法,又覺得「暴徒」有d極進嘅,變左質,所以兩邊都唔幫,唔可以?

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

May_yy 發表於 19-9-5 10:49
回覆 feclagnes 的帖子

你肯定回歸前啲警察無用暴力?

唔會咁明目張膽,以前無icac仲嚴重啦

伯爵府

May_yy 發表於 19-9-5 10:43

又用自己經歷套用去人地道

可能你都係,但你唔知或唔想知啫,你明我講咩有時做人唔好咁聰明好d嘅遇到未放生,扮唔知咪辛苦自己

伯爵府

May_yy 發表於 19-9-5 10:56

係以前無黑媒、資息無甘先進啫。唔好講到回歸後先有好無。 ...

你啱嫁,一直都有,科技日新月異,只係形式唔同,等於以前都有批鬥,依家就起底,其實都唔係好啱,所以我話兩邊都唔幫,中立。

伯爵府

littlecar 發表於 19-9-5 10:57
無暴徒既激進根本就唔會有事
香港警察一直都好克制
之前所有普通市民都係暴徒扮去呃LIKE

去到依家,我真係覺得兩邊都有唔著,亦變左質,所以我話中立,我唔認同起底同禍及小朋友。另一邊,我覺得香港比人感覺係言論自由,比深圳廣州上海唔同,學生著校服,唔應該「(emoji)」佢地,如和平去表達自己意見。

無論射咩都好,射手腳,唔好射上身,如果示威者已雙手高舉,就無需幾個警察圍到跌低拘捕。所以無話邊邊一面倒啱晒

伯爵府

littlecar 發表於 19-9-5 11:12
其實好多人好似你去質疑警方重手
但從來唔會諗無人知暴徒下一刻會咩行動
有多次警察一跌底一群暴徒即湧上 ...

所以我話兩邊都唔幫,做警察都係聽政府指令做嘢,打份工,禍不及妻兒,起初未變質,第一次時(未變質)我覺得香港人好團結,和平遊行表達自己意見。到依家,問心,可以唔搭港鐵,但唔需要跳閘和破壞。當然雙方互相起底都係只會關係撕烈,好難修補怨氣

伯爵府

月見草 發表於 19-9-5 11:13
哦!
原來係放生唔放手!

又思覺失調

伯爵府

月見草 發表於 19-9-5 11:23
哦!原來咁,唔怪得你囉!

其實你嘅回應離左十丈遠,仲....你係聰明人,你知我想話你咩,你同你所憎嘅人行為一樣,心知,完

首頁

尾頁

跳至