自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

舊同事49 , 冇人追, 冇拍過拖, 佢好想拍拖, 但佢要求好高, 好奄尖, 佢常去Speed dating, 冇著落 !

跟住佢就時時同自己講 : 自己係單身貴族, 自己安慰自己 !

公爵府

tszchungmama 發表於 20-4-14 22:03
我見過果啲都係性格問題, 當然佢最想聽就係“緣份未到。。。”

係呀, 性格決定命運 !
性格好 ~ 容易相處及结識朋友 !

公爵府

siucl 發表於 20-4-15 00:29
回覆 littlehoneymum 的帖子

49..又有錢又識保養又靚女有乜問題
佢唔係你所講, 佢係月光族, 唔識保養, 又唔靚,
仲有少女夢, 想搵有$靚仔喎
我只好安慰他 ~ 缘分未到

公爵府

homommy 發表於 20-4-15 08:42
回覆 littlehoneymum 的帖子

女人唔化妝唔美圖就係咁真實架啦個個活在公仔箱嗎?唔靚唔等於一個女性無價值 ...
冇犯着我, 佢只係時時叫我介紹男性比佢識, 哭訴苦悶啫 ! 我只好安慰佢 ~ 缘份未到 !

公爵府

alice0606 發表於 20-4-15 09:10
我係單身呀,
比起感情,我更鐘意工作,
我好多家人都婚姻有問題,

唔好睇得咁灰 ,
其實我同身邊嘅好友都嫁得好好, 好幸福 !

我曾經聽過講座 : 若果自己父母婚姻不好, 或者離婚, 會影響仔女對婚姻有負面睇法, 仔女的婚姻亦大部份不好 ! 婚姻輔導話原生家庭係有一定的影響 !

單身 / 結婚 最緊要自己安於現狀, 積極樂觀 !
當你們遇到一個好愛錫你的人, 你就會覺得
二人總比一人好 !

结婚後, 唔等於冇自由, 唔等於等人養,
我身邊好多朋友都有自己的事業,家庭及私己 !
有D朋友结咗婚, 唔生小孩子 / 孩子已長大,
他們倆夫妻常去旅行, 都好幸福呀 !
我反而見到好多單身朋友呻, 搵唔到伴去旅行 !
當然你地可能話: 單身可以自己一個人去旅行,
但又有D人覺得平時已時時一個人, 唔想旅行又一個人 !
祝大家幸福 , 良好心態吸引正面的人

祝願單身/ 已婚活得更精彩 , 單身時享受單身,已婚享受有伴侶陪伴 !

公爵府

其實單身 / 已婚, 最緊要開心, 有自信, 唔好介意人地講咩 !

首頁

尾頁

跳至