自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

marylin123 發表於 20-7-20 17:11
我係Ftm,家務湊仔都係我,自從有咗細仔開始C6會主動幫手做下家務。過年時99同工人姐姐來咗我屋企及姑仔一 ...

吃人手短, 仔大爭取揾錢, 我舊公司tea lady包埋洗男女厠

星期3巳經累到問幾時weekend 啊姐話返工之前, 去街巿唔理價掃貨

(返工仍然包辦全家家務)有得返工喎.......

你姑仔堅打你, 拍下都好扮腳軟, 自己撞埋家俬, 當然輕力
之後call 白車/私家都好, 借頭借路頭暈, 揾註院警察

一般警察對家庭糾妢, 唔會第一時間落補, 你留個record

一黎可以回凶佢, 2黎人地唔敢放胆郁你, 同c6講病我唔醫咩

再絶d set cctv 唔洗經死老, jm 我教你set 好易

有片有真相

珍珠宮

回覆 marylin123 的帖子

需防人不仁, 你隻佬係唔會幫你, 偏幫佢妹, 兩公婆俏俏話都要同妹講
我係你step 1 set 個路油器, 先做到step 2 按CCTV

我細細聲入PM 你傾, 你要記住, 你有佢妹打你把柄係手, 人地先怕

珍珠宮

小小馬奇朵 發表於 20-7-20 17:21
嘩,姑仔咩人嚟㗎,講唔啱就出手嘅

賤人囉, 好多天材係簡人恰, 開到口叫佢出去揾錢

珍珠宮

delana 發表於 20-7-20 18:29
如果係我,會同老公講: 算啦,離婚啦,無謂大家意見不合,你兩兄妹不停做八婆數我,講完 ...

咁又唔好用離婚要脅, 我會拍片, 有罪証係我手

細路老公返左工, 揾人上黎set 又得, 自己set 又得

淘寶好好服務, 教埋你點set 機

u tube 大把片! 男人唔幫啊妹, 都怕左啊媽哦

樓主吃人手短, 人地開到口, 叫佢出去揾錢

珍珠宮

granja 發表於 20-7-20 19:10
我會諗定後路,準備離婚。

所以要拍片, 姑奶打佢,比社工睇, 等社工幫手

安排屋, 幫手揾工等

珍珠宮

marylin123 發表於 20-7-20 22:07
回覆 sjnl43 的帖子

唔會喇,嗰次可能真係太激動先作勢打,之後都冇見過面,再講C6從未打過我,佢對我好的 ...

賤人係簡人恰既, 佢平日係周街打人, 早拉左啦

你用邊間上網, 叫師傅set 路油器先,萬一咩事買個公仔cctv 平日唔著似公仔

用手機開關既, 男家人上黎開左佢, 以防萬一

呢刻你唔信無,說話記住, 再有下次, 即時做

家暴唔係一次會了

珍珠宮

囡囡888 發表於 20-7-21 14:00
俾佢打,然後報警,申請禁止令你唔再入你間屋
報警唔洗証據? 男家人幾十把口屈返你老作轉頭, 偏幫自己妹

我教左佢要set cctv 娶証,唔比隻佬知, 佢reply我唔洗,隻佬好錫佢

咁錫法?! 要接受係要時間, 女人特別易心軟

我隔離啊婆就叻, 要綜援同法援, 同佢老公離婚, 夾走佢老公半層樓

啊婆話佢好受氣, 因為老公無就晒佢

首頁

尾頁

跳至