自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

iamlazy 發表於 19-9-10 10:15
紅磡都會海逸

帝京花月座庭

我琴日食咗lunch,有看我post知我成日(差不多一個月數次)去食buffet,琴日都會全場full哂,第一時去拎長腳蟹,係一梳梳,拎了四隻,上二星期食有榴蓮外型蛋糕,琴日得榴蓮千層酥,榴蓮布甸、榴蓮撻等。宜家新做少量紫薯系列,琴日反而咖喱蟹鉗、腳好好味,熱盤多,但唔夠JW.一級質數,$338*2+10%送1個長者……
之前上月食黃埔海逸中大伏,得十數枱客,唔refill,食物差差差。
花月亭好幾年前已經放棄,地下油(立立),以上純個人分享,不要以為我是打手 不要批評我,我怕好多JM,自已口味各人不同,可以看operice/youtube比較下

男爵府

iamlazy 發表於 19-9-12 15:38
我上個月食左都會晚餐,而家又想食,我上次食蟹腳勁大隻

我隔壁全部全部第一拉蟹腳,琴日比較水D及淋,上二星期比較好些,但右邊果枱四個媽咪拎咗八梳同BB影完相,無食走人,太浪費了。

男爵府

KTKTKT5 發表於 19-9-12 16:56
花月亭嘈到癲! 嘈過街市, 怕怕

嘻,我十年last去食,永久放棄……

男爵府

good_pig 發表於 19-9-12 17:13
都會真係次次去都覺cp值高

但……
平常心去看,佢款式多,但不是精,樓主講二選一,一定都會

講精,一定JW/Icon/洲際/文華東方,但價錢$4XX for lunch,都會under 300,所以用價錢行量食物

男爵府

good_pig 發表於 19-9-12 17:35
以$300樓下,而對手係花月亭就

對手,紅煙窗~

男爵府

hoho728 發表於 19-9-12 17:52
第一次用openrice有折,$300左右一個埋單,第二次就用另一個優惠,二個大人價,,每位338,可以帶一個長者 ...

琴日我三個大人,原本二大人送一長者,要收正價$338*3+10%=1115.4一張單出,所以二大一長者最抵$338*2+10%=743.6,但無所謂啦!
開開心心刷餐包

男爵府

good_pig 發表於 19-9-12 18:19
紅煙窗..可以響中間

因為大家有蠔同長腳蟹,所以$300樓下,可以咁對秤,Yamm無比蠔比唔到,普慶$308+10%,over$300

男爵府

princesscupcake 發表於 19-9-21 19:25
午自助餐有蠔嘅邊間好?

純個人覺得普慶,如果標題,2選1,一定都會~

男爵府

maggie92 發表於 19-9-21 20:29
長者係60定65歲以上,要出示長者咭嗎?

65歲,一定要show長者証,我果日三大一長者,成7X歲都要比佢看~

首頁

尾頁

跳至