美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

winnie_c_hk 發表於 17-7-3 16:04
我都好有興趣做,一齊研究下邊間好,我打算先做一次熱蠟感受下先

我之前經bk jm介紹,都係未做Bikini laser前,去中環做過一次wax⋯
嗰次wax好似四百幾!

子爵府

winnie_c_hk 發表於 17-7-4 16:14
好痛嗎?係咪生返出黎幼好多?

比起laser,咁wax好小事
wax只係脫最中間位置痛,大概3吓,動手前佢會有會動作建議,減到痛,而且只係兩三吓⋯
出番嚟係唔會太拮,不過拔時始終有少少係斷,咁呢d唔係連根拔起,就好似剃毛嗰種痕

子爵府

winnie_c_hk 發表於 17-7-5 10:45
我都覺得佢撕起果下唔太恐怖,最驚係網上有人講斷開左既毛毛拎返眉鉗一條條去蚊
...

我去嗰間,即時冇特別見有毛斷嘅,但生緊毛時,就會分別到,因為斷毛/剃毛後生長嘅毛頭,勁痕不適一兩日,甚至幾日,但拔毛、laser之後嘅毛生長係極少不適感。
但都係經bk jm推介下,試左wax後感覺先,一來唔係每個人接受到突然冇曬毛,二來如果連wax都覺得好痛,我真心唔建議去laser,係痛到我自然夾腳,只係貪靚死頂,有d人真係join左plan因爲頂唔到痛冇再做,好嘥錢!
又,做Bikini好講經驗,搵間可靠、技師口碑好先做!呢個位置係好煩,都頗多輕微燒傷嘅case㗎、更多係冇效果嘅case⋯

子爵府

fu_linnnnn 發表於 17-7-5 11:04
覺得有D 尷尬.. 有冇人試過買機自己做??

有部yaman,個感覺同出面打laser完全2回事⋯試左2次冇再用yaman

子爵府

gagabb701701 發表於 17-8-27 23:44
係咪擺花間個間?我都有興趣

我唔太記得咩街呀,記得佢地有網站有隻猩猩,及佢地公司都有呢張猩猩圖⋯
我都係經bk sis推介,4年前去做左一次wax,感覺過過程可以接受,之後就去搵laser!
不過中環呢間係做得幾好,過程亦完全唔會尷尬

子爵府

gagabb701701 發表於 17-8-28 00:12
這間嗎?除立外但都有激光同彩光兩款

應該係呢間呀!剛入佢個網址,已經轉曬新版!

首頁

尾頁

跳至