親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

skinnylove 發表於 19-1-22 20:54
完了優惠?揾唔到咁平。你訂那日子?

https://seaworld.com.au/resort/package-deals/families-play-and-eat-free-package

優惠係$199起

男爵府

BK Milk勳章

oceanshores 發表於 19-1-22 22:54
無限次去theme park 是否只限於住在酒店當天。我check 左如果book 暑假要A$349 , 點解你可以咁平嘅?
...

無限次入theme Park 只限入住期間任去,包埋check out 嗰日

好抵玩

不過酒店比較舊,地點唔太方便,除非自駕,否則以uber 出入為主

男爵府

BK Milk勳章

meimei小朋友 發表於 19-1-23 11:56
想問多少少,因第一次去Gold Coast,又不自駕。如果這間酒店,地點是否真的很不方便?請問酒店離市區或COMMO ...

酒店地點唔方便架
搭uber 唔算貴
因為搭glink 巴士都唔平
Uber 快好多,好方便

男爵府

BK Milk勳章

Koala_Chu 發表於 19-1-24 23:32

同意樓上jm講住cavill avenue較方便, 我當年住circle on ...

上年已經無巴士直接由cavil Avenue 去樂園
一定要搭glink 去到Helensvale 轉巴士
要搭個幾鐘
為咗慳時間我就搭uber 去,搭巴士出番市區

男爵府

BK Milk勳章

meimei小朋友 發表於 19-1-27 22:56
回覆 02413124 的帖子

如果 sea world 去樂園搭uber 要幾耐?

我上年去
由sea world resort 去movie world 大約30分鐘,uber AUD$3x.

男爵府

BK Milk勳章

02413124 發表於 19-1-27 19:24
我地因為多細路,最後都book左3日,因真係慳好多

呢個package 係好抵
早餐都算正常食得飽,仲有幾款生果
我地不停食密瓜,好甜好好味

如果計方便,當然係住cavil Avenue

男爵府

BK Milk勳章

02413124 發表於 19-1-27 19:24
我地因為多細路,最後都book左3日,因真係慳好多

記得買呢個package,係樂園入面包10份餐(唔包飲品)加10份小食(如雪糕、爆谷)
好抵架

男爵府

BK Milk勳章

02413124 發表於 19-1-27 23:38
Yeah thx 諗緊買2 set 定3 set 唔知係未門口都有得買

我係movie world 售票處買嘅

每個餐都會有一堆薯條
第一次食就會食晒
之後每次都會淨

男爵府

BK Milk勳章

meimei小朋友 發表於 19-1-28 08:09
回覆 kmpurin 的帖子

咁即是來回都uber? 約hk$400, 咁你dinner, 是否都每晚搭uber 來回? 還是係樂園食完先 ...

樂園大約五點就閂門
我通常搭返巴士轉glink去cavil Avenue 食野,有一日就去咗Southport
行街食嘢買野之後再uber 返酒店,大約$1x Aud

男爵府

BK Milk勳章

Movie world 我去嗰日唔多人,大部分都唔使排隊,好正,仔女就玩小朋友機動遊戲,好開心, 好多遊戲都玩完又玩。樂園唔係好大,我地10點幾去到,玩到五點先走,慢慢行影吓相食下野又睇吓show。
Seaworld 好細,我覺得冇嘢睇,仔女又係玩小朋友機動遊戲,另外有個好高嘅繩網幾好玩。
Paradise country 要過咗12點之後先好去, 朝早勁多大陸團,好迫又冇禮貌,地方好細,叫做包埋就去下,睇吓樹熊同袋鼠。
Wet n wild 上年八月嘅平日只係開到三點半,同埋好多設施都唔開,我哋一點幾去玩,主要係俾小朋友玩,玩小朋友設施都好夠。嗰日天氣好好,有啲熱,小朋友玩水一啲都唔凍,仲玩到唔捨得走。

男爵府

BK Milk勳章

mcppwong 發表於 19-1-29 11:53
Thanks
我都會去四大樂園呀
包10 分餐的package 係咪要係去到樂園門口買呀?

可以上網買定,又可以去到樂園門口買。
佢有指定餐廳用,通常都係快餐店,去到counter出示張卡問佢得唔得
基本上係食漢堡包、三文治、炸雞柳、炸魚薯條呢啲
漢堡包我覺得係好食嘅,唔係麥當當嗰啲乾爭爭包同肉
不過食多兩次就好漏

男爵府

BK Milk勳章

滑蛋河 發表於 19-3-18 08:48
官網買?依家唔見有,得返$19.9一set

係喎
唔見咗

首頁

尾頁

跳至