自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都派左2次,而家等緊第3次(都等左成8個月lu)
第1次喺06年6月派東涌-逸東
第2次喺06年10派長青邨
等到頸都長...但又怕呢次都派得唔好,又要等1年之後由頭再排過

男爵府

我收到信派第3次啦.....
係石籬(一).......石逸樓低座:-( :-( :-(
地下好似仲有個新生精神康復會既中途宿舍......
點算好...唔想要,但又已經係第3次...........

[ 本文章最後由 ivysham 於 07-8-16 18:07 編輯 ]

男爵府

原文章由 HEIDICHOI 於 07-8-16 18:29 發表
咁有無去睇下呀????可能又唔係咁差姐.....
新生精神康復會????唔怕GA..佢地都康復左囉...你係睇唔出佢地有精神問題GA.....

諗住聽日老公放假先去睇,睇下到時o唔ok啦~
不過一諗第日要湊個仔返學就慘啦,
因為佢入左大坑真光幼稚園k1,我地又唔想佢轉校.
如果第日要由葵涌去大坑道,路程真係好遙遠下.....

男爵府

我今日去左睇樓啦...響個單位大門外地下有一撻撻淋過紅油既痕跡,於是我地問返房署職員,佢答真係上一手住戶有被人追數滋擾既紀錄,仲要係今年3月既事,咁我地問如果今次以呢個理由唔要可唔可以唔計一次,佢話我地可以試下搵社工幫手,於是我地打左去明愛,但個社工話要5個工作天先覆到我地幫唔幫到,但我地23號就要簽約,實趕唔切......另外仲有咩辦法呢,係咪可以搵區議員架? thx~

男爵府

原文章由 saxybaby 於 07-8-17 22:43 發表

咁你覆咗房署未呀? 正常來講你個case都係一個合理理由, 當然最好揾社工or區儀員幫手穩陣D啦!

我地可以響23號先落實要唔要,所以想喺呢日之前搵到幫手.
因為呢次已經係第3次派樓架啦.只怕呢次都計一次,我地就無晒機會lu~

男爵府

原文章由 cubixluk 於 07-8-18 00:41 發表

你揾石籬林紹輝, 佢好幫得手的, 你週街都會見到佢 poster 架啦... 上面有 tel.

好的,我聽朝會打去搵林議員.
唔該晒~

男爵府

今日收到房屋署既電話回覆話我地個case理應當合情理由拒絕,所以我地只要書面拒絕並交代原因就可以了,不過我地會等埋社工封信先一齊寄去,穩陣d ma~

男爵府

原文章由 sammifanlp 於 07-8-19 11:35 發表
咁就好喇

係啦~希望可以快d攪掂晒,儘快派第4次~
恭喜晒~祝你派到心水樓.:mrgreen:

男爵府

原文章由 sammifanlp 於 07-8-19 11:35 發表
咁就好喇

係啦~希望可以快d攪掂,儘快派第4次啦~
恭喜晒~祝你派到心水樓.:mrgreen:

男爵府

唔知點解頭先打d野無晒,睇返又唔見有自己既留言,於是又打多次...而家又突然一出就出幾個出黎,真係俾bk激c~

[ 本文章最後由 ivysham 於 07-8-19 14:23 編輯 ]

男爵府

kawai,

恭喜晒:mrgreen:

首頁

尾頁

跳至