懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

littlepiglet123 發表於 16-12-18 10:51
20週6照結構,醫生發現宮頸開左,立即寫紙入院,第二日政府醫院照完一輪,宮廷頸得返約0.4-0.5cm, 建議放子 ...

你係咪已經加咗環?如果醫生話冇問題就唔洗怕,我14w時得1.7,但係我冇你咁好彩可以加環,我要做手術扎緊子宮頸仲要唔係普通嗰種手術,我依家37w啦
如果你都仲係擔心,我會建議你揾多個醫生照子宮頸,睇下會唔會手術扎好d,但係最安全係可以加環,手術始終要麻醉對bb唔係咁好

大宅

littlepiglet123 發表於 16-12-18 13:26
醫生話我因為週數大,做唔到手術紮子宮頸,所以一係放入托環,一係乜都唔做。我係睇劉子建醫生做結構時發 ...

的確週數大有d手術係唔可以做,佢叫得你正常生活就應該冇問題嘅,要求返去check密d啦

大宅

KulookFung 發表於 16-12-18 23:42

請問你環扎後有冇正常生活,定係少啲出街減少走動?我 ...

我唔係普通環扎手術,我係喺子宮頸外圍扎,要開刀嘅,我有成個月行唔到因爲開刀嘅傷口,但之後都正常咁去街,有時覺得個肚好垂就會倒吊瞓下感覺會好d

大宅

KulookFung 發表於 16-12-19 10:17
明白,聽講你嗰隻手術係終極最穩陣嘅。我依家冇再返工,平時行得慢,希望順利過度啦。有時都肚墜墜,個心 ...

肚墜墜就倒吊瞓下啦
你有聽過我呢隻手術真係勁,因為冇乜醫生識做,係咪最隱陣我就唔知,最辛苦最危險同最麻煩就一定係,我一路到生都唔可以去旅行,我唔可以食清胎毒嘅野,唔可以食涼野,唔可以比個肚作動,一夠37w就要即刻開刀,等多一個星期都唔得,如果作動又開唔切刀我同bb會一齊死,因為子宮頸係唔可能會開

大宅

babywb 發表於 16-12-19 15:09
你開刀時係咪先至解返開個環紮?因為如預先解會好快生出黎。

我唔打算解,因為如果解咗之後想生第二個未必扎得返咁靚同埋會要開多次刀扎
其實我諗你係唔知我係點扎,如果唔係你唔會咁問,因為解都要開刀。我扎嗰陣係要開刀成個子宮拎出嚟扎㗎,因為要喺外圍扎而唔係喺子宮頸人面扎

大宅

poepoe 發表於 16-12-22 17:25
請問如果唔解的話, 點樣可以有第二胎? 精子入到去嗎?
加油~

點會入唔到

首頁

尾頁

跳至