夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

如果篤爆左話改都仲可以試下可唔可以重新開始,但佢講到明照出去玩你真係可以接受?咁既話,你只可以話你愛佢,而佢絕對唔愛你。
冇野離開唔到,問題係你已經接受左共享老公,現階段佢放返係冇地方落腳,如果佢搵到個收留佢既女人你實唔返黎,與其係咁不如你好好為自己打算。

大宅

好媽媽勳章

你口口聲聲話愛,你知咩叫愛嘛?佢愛你就唔會傷害你,依家仲講到明會繼續玩,你唔係喺度教大家尼d先為之愛嘛!
你留戀佢左唔到你,當你每個星期尾諗住佢點happy時尼種痛好快就會叫醒你。
你記住,唔係你選擇留低就冇事發生,依家發球權係佢度,佢突然有一日同你講分開時你點算?幫自己諗定後路啦,尼個世界冇話冇邊個唔得,最可慘係為左d賤男冇左自己,明明過哂底線仲要幫佢諗藉口,將自己價值觀改哂就係為左一個一早已經唔愛自己既男人真係值得?
傻完就要醒,你唔想醒冇人可以幫到你。

大宅

好媽媽勳章

fifi1017 發表於 18-7-31 17:15
我十幾歲嘅時候就開始跟佢,佢同我相差10幾年,我真係好愛佢,我自己本身冇火,冇脾氣,我哋好少嘈交,因 ...

全錯。你冇火冇脾氣尼d係性格。樣樣遷就就算做足200分人妻?我好肯定你唔識愛。兩個人一齊要各方面磨合去搵大家合適相處方法。你不停行緊單程路,你只顧自己覺得做得點好點好,但你都冇諗過對方有冇一齊行,佢一早行左第二個方向,純粹你自我感覺良好。
我地唔係聖人,實有機會做錯,但佢做錯左完全冇覺得要改過,而你繼續去包容佢繼續錯,唔通你認為繼續啞忍繼續俾佢傷害唔離開就變成300、400分人妻?d分係咪由專家幫你計出黎?幾多分有咩意義?
你以為浪子真係會識回頭?你繼續要發夢你就唔好怨。我都唔明仔女大哂,自己可以搵份工有尊嚴生活唔好,要攪到自己好似悲情主角先開心。十幾歲跟佢又點?佢已經變左。社會每日都變,依家係你一成不變。
我火係因為睇得太多你地尼d性格,下下俾男人睇死,一雞死一雞鳴,我寧願尼世冇男人都唔會俾自己冇尊嚴去生存囉!

大宅

好媽媽勳章

所以有時真係好忟憎,點解我地做女人唔爭氣,一係你接受唔好怨,你話好愛佢嘛?咁愛你咪有得佢開心囉,無私奉獻,俾自由喎。否則,既然無藥可救就放生自己啦,d男人睇穿哂你地弱點又知道趕你地都唔會走,佢仲怕咩?

happyb_happyb    發表於 18-7-31 23:16

大宅

好媽媽勳章

明白當面對第一次時心情會好複雜好混亂,個賤人都冇悔意講明一定繼續玩,佢講得出你預左佢有阿四阿五阿六。每次發現你淨係識系度呻,唔係唔俾你呻,呻完就學識企返起身。佢擺到明係賤人,係你助長佢繼續賤落去,仲話自己係200分老婆,實質你離合格簡直差距十萬九千里。

大宅

好媽媽勳章

時間唔會令你離開只會令你慢慢接受。你太多無謂時間,你淨係識圍住佢轉。婚姻唔係一個終點。拍拖都可以分開啦。當日點解你會結婚?做咁多野都係想同對方一生一世姐,依家佢背棄左婚姻,你每分每秒係度怨,又唔改變自己,係都要搞到自己好似爛泥咁。俾佢掂住瞓就滿足就會有安全感?你條線真係好低。仲有,佢連大話都費事同你講,戲都唔想交,仲值得愛?
你會影響埋個女,以為男人出去玩女人就要接受。你係咪應該做個好榜樣俾個女睇唔應該接受既事就要學識放手。

首頁

尾頁

跳至