自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Angelmme 發表於 18-10-9 14:38
哇咁都真係好開明! 比我都無可能放手比未成年的在學後生仔唔返屋企過夜, 即使你話讀到上大學同班朋友上大 ...

樓主唔洗太擔心嘅一線沿海大城市治安無你想像中咁壞,不過後生仔去玩的話盡量唔好去得太偏僻同唔熟路出夜街咁
其實宜家人人都智能電話一機在手,有咩事打電話wtsapp求助都好方便的

男爵府

Angelmme 發表於 18-10-9 15:03
回覆 yying829 的帖子

係街有事點用whatsapp? 仲有偏遠地區都未必有訊號求救,電影中的山區真係叫天不應叫 ...

下?樓主你生活係平衡時空?宜家唔洗轉sim卡插同痴酒店wifi喇喎....好多都有三地共享數據任意切換,係學生哥先會去鴨記買電話卡去旅行(當然男人唔見得光有小三都會去個度出太空卡)

男爵府

Angelmme 發表於 18-10-9 15:25
回覆 yying829 的帖子

恕我孤陋寡聞,即係依家唔洗一卡兩號係就可以香港開通數據漫遊服務? 咁條數咪好溶成 ...

樓主你可以留意下某d電訊商佢地有月費數據計劃係包哂成個大灣區數據互通同連一個大陸no的,詳細自己睇唔多講
另外我個人認為佢地搞呢d野除左係食住TBB同政府宣傳條水之外, 都真係有市場需求比跨境工作同返大陸實習既學生用....因為以我所知差唔多所有大專院校的BBA商科即使唔洗你返大陸做幾個月廉價勞工, 都會迫你參加中港澳考察團先比你學分畢業,所以宜家後生一代真係唔洗怕佢地唔知訂撈唔掂,反而係應該怕佢地醒過頭係上面撞大板同擔心下自己會唔會被取代仲好

首頁

尾頁

跳至